LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Ympäristö

Svensk Jakt: Hirvikoira kuvasi susien hyökkäyksen kimppuunsa - ja selvisi

Ruotsalaislehden saama video susien hyökkäyksestä hirvikoiran kimppuun on tuskaista katsottavaa.
Svensk Jakt
Klara ja susi. Hirvikoira koetti ensin väistää ja sitten paeta susia, mutta ne eivät antaneet periksi.

Torstaina verkossa levisi ruotsalaisen metsästyslehden raju video, jossa jämntlanninpystykorva Klara joutui kahden suden hyökkäyksen kohteeksi. Klaran valjaisiin kiinnitetty kamera tallensi hirvijahdissa tapahtuneen lähes 10-minuuttisen urhean taistelun susien kanssa.

Klara ja sen omistaja Tommy Berglund olivat metsällä kotiseudulla Sunnessa, joka sijaitsee Värmlannissa Oslon korkeudella.

Svensk Jakt -lehti kertoi lohduttavaa tietoa siitä, että 4-vuotias narttu selvisi kuin ihmeen kaupalla 12. lokakuuta sattuneesta raatelusta. Täyttä varmuutta sen tervehtymisestä ei edelleen ole, sillä koiran jalkojen lihaksissa on vammoja, jotka vaativat lisätutkimuksia ja seurantaa.

Onni onnettomuudessa oli se, että Berglund sai kannettua koiransa vajaan kilometrin matkan tielle. Eläinlääkäriin asti vaadittiin vielä reilun 20 minuutin ajomatka, mutta narttu ei kuollut verenhukkaan.

Berglund sanoo Klaran olevan rohkeaa tekoa, mutta oma kysymyksensä on, toipuuko koira psyykkisesti niin, että siitä on uudelleen jahtiin.

"Olen etsinyt sopivaa uutta metsästysmaastoa, pohjoisempaa. Mutta matkustaminen vaatisi enemmän aikaa ja rahaakin", hän sanoo Svensk Jaktille.

Klaralla oli päällään niin sanottu susiliivi, joka osaltaan auttoi sinnikästä koiraa selviämään.

Svenskjakt-lehden verkkouutinen jolta löytyy myös 10-minuuttinen video.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kuhmossa tutkitaan susiin kohdistuneita metsästysrikoksia – pystykorva kuoli myrkkysyöttiin, susilauman kulkureitille oli asetettu strykniiniä ja polkurautoja

Suden saa karkottaa omalta pihalta – uudessa kannanhoitosuunnitelmassa muistutetaan, että omaehtoinen karkotus ei ole kielletty

Pyristele irti tunne­lukoista ja mantroista