Koronakriisi on saanut suomalaiset innostumaan ulkoilusta: Suurin osa noudattaa jokamiehenoikeuksia – "Harmillista on pieni piittaamattomien joukko" - Ympäristö - Maaseudun Tulevaisuus
Ympäristö

Koronakriisi on saanut suomalaiset innostumaan ulkoilusta: Suurin osa noudattaa jokamiehenoikeuksia – "Harmillista on pieni piittaamattomien joukko"

Roskaaminen, luvattomat nuotiot ja pysäköinti toisia haitaten ovat nousseet poikkeustilan aikana esiin, kun luonnossa liikkuu enemmän myös niitä, joille se ei ole niin tuttua.
Johannes Wiehn
Avotulen teko maastossa ei kuulu jokamiehenoikeuksiin, vaan se vaatii maanomistajan luvan. On aina luvallisenkin nuotion sytyttäjän vastuulla, jos tuli karkaa ympäröivään maastoon.

Jokamiehenoikeuksiin sotketaan yleisesti asioita, jotka eivät niihin sisälly. Näin summaa Suomen Ladun yhteiskuntasuhteiden asiantuntija Anne Rautiainen.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Maatiloilta päätyy muovia luontoon, mutta määriä ja haittoja ei tiedetä – nykyisellään kierrätys on viljelijöille työlästä ja osin maksullista

Mökkiläinen saattaa tehdä zero waste -valintoja huomaamattaan: ekotekoja ovat esimerkiksi huussi ja palasaippua

Kompensoidaanko turhaan? Hiilensidontarahastojen hankkeet jäävät irrallisiksi ja yhtenäinen hiililaskuri puuttuu

Vietnamissa eletään taifuunien reitillä – "Ilman sosiaalista ja taloudellista kestävyyttä pientiloihin nojaava metsätalous ei voi olla myöskään ympäristöllisesti kestävää