Liito-oravan suojelua tehostetaan liki 9 miljoonan euron hankkeella – 10 yksilöä sai seurantapannat Espoossa - Ympäristö - Maaseudun Tulevaisuus
Ympäristö

Liito-oravan suojelua tehostetaan liki 9 miljoonan euron hankkeella – 10 yksilöä sai seurantapannat Espoossa

Liito-orava pyritään huomioimaan entistä sujuvammin maankäytön suunnittelussa ja metsien hoidossa.
Laura Ahopelto
Osa liito-oravista pitää seurantapantaa kaulassaan vuoden, osa puoli vuotta. Siten saadaan selville muun muassa, käyttävätkö ne rakennuksia liikkumiseen.

Espoossa on pannoitettu kymmenen liito-oravaa niiden elinympäristöjen ja kulkuyhteyksien selvittämiseksi. Radioseurannalla pyritään parantamaan liito-oravien suojelua.

Tarkoitus on kehittää ja yhtenäistää toimia, joiden avulla liito-orava huomioidaan entistä sujuvammin maankäytön suunnittelussa ja metsien hoidossa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Vietnamissa eletään taifuunien reitillä – "Ilman sosiaalista ja taloudellista kestävyyttä pientiloihin nojaava metsätalous ei voi olla myöskään ympäristöllisesti kestävää

Suomi iloitsee: Itämeren lohen väärinraportointi taimeneksi vähentynyt – "Hienoa, että lohikantojen hyväksi tehdyt toimet tuottavat tulosta"

MT:n lukijat hullaantuivat eläinpienokaisista, katso suloiset kuvat

"Rikos laadultaan sellainen, että se selvitetään" – kiinalaisyrityksen vuokraaman turkistarhan tapahtumien yksityiskohdat vielä pimennossa