Ympäristö

Biopussien ja kestokassien ympäristövaikutus voi yllättää – pahamaineinen muovikassi saattaa sittenkin olla kaikkein ekologisin valinta

Biohajoavan muovipussin tai paperi- tai puu­villakassin valitseminen ei olekaan ekoteko. Asian­tuntija neuvoo ­suosimaan kierrätys- muovipusseja.
Jukka Pasonen
Entten tentten – ekologisen kauppakassin valinta voi olla haastavaa. Ympäristön kannalta paras kassi vaihtelee sen mukaan, tarkastellaanko hiili- vai ympäristöjalanjälkeä.

Joka kerta kaupan kassalla täytyy tehdä valinta: ostaako muovipussin, paperikassin vai biohajoavan muovipussin. Osa kantaa mukanaan puuvillaista kestokassia, jolla ostokset voi kerta toisensa jälkeen kuljettaa kotiin.

Mutta mikä kasseista oikeastaan on ympäristöystävällisin?

Vaihtoehdoista pahamaineisin on ehdottomasti muovipussi, ovathan merien muoviroska ja mikromuovit tulleet viime vuosina ihmisten tietoisuuteen.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yle: Sienikato pahin yli 30 vuoteen – moni sienestäjä on joutunut pettymään

Kauppaketju kehittää laskurin avuksi kulutustottumusten kehittämiseen – "Ruokaostosten hiilijalanjälkimittari on meiltä paljon toivottu palvelu"

Petolintujen pelko ja vaino vähentyneet vuosien saatossa