Ympäristö

Kirja: Ratkaisut ilmastonmuutoksen hillintään ovat jo olemassa – selviytyminen tsunamista pisti vauhtia Mari Pantsarin ilmastotöihin

Sitran Mari Pantsarin ja Jouni Kerosen mukaan tulevaisuus on aurinkoenergiassa, sillä aurinko säteilee maan pinnalle yli 1 400-kertaisesti ihmisten tarvitseman energiamäärän.
Jarkko Sirkiä
Mari Pantsar selvisi tapaninpäivän 2004 tsunamista, mikä omalta osaltaan on saanut hänet aktiiviseksi ympäristöasioissa. Myös Jouni Kerosella on kokemusta luonnonkatastrofeista, joiden määrää ilmastonmuutos lisää.

Kaikki ilmastoa kuormittavat alat rakentamisesta energiantuotantoon, liikenteeseen ja ruuantuotantoon ovat hurjassa kasvussa. Valtaosa niiden päästöistä vaatii nopeaa leikkaamista ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi.

Ratkaisut päästöjen vähentämiseen ja hiilinielujen lisäämiseen ovat suureksi osaksi jo olemassa. Tilanne ei siis ole mahdoton, jos tahtoa riittää.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Valkoposkihanhet syövät syysviljat ja tallaavat nurmisadon – Luke selvittää erilaisten karkotustoimien tehoa

Fortumin tuhkalaitos aloittaa Porissa – asukkaat vastustavat suolaisen jäteveden purkamista mereen

Ääri-ilmiöihin syytä alkaa varautua: "Monet eivät osaa olettaa, että he jäisivät oman onnensa nojaan"