Ympäristö

Onko kotikylä muuttunut susireviiriksi? – Antti Toija: ”Sudet alkavat vaikeuttaa elinkeinoani sekä tämän alueen ihmisten – erityisesti lapsiperheiden – elämää"

"Sudet eivät kuulu meidän lakialle", kauhajokelainen Antti Toija sanoo. ”Jos alkaisin rakentaa peto­aitoja, hyväksyisinkö tilanteen, että tämä meidän kylä on muuttunut susireviiriksi."
Johannes Tervo
”Tässä maanviljelysmaisemassa ei ollut susia minun lapsuudessani. Ei myöskään minun äitini lapsuudessa eikä edesmenneen isoisäni lapsuudessa", Antti Toija kertoo. Nyt kaupungin koulukyyti hakee perheen ekaluokkalaisen kotipihasta asti. Alueella tehtyjen susihavaintojen vuoksi.

Antti Toijalla on lihakarja­tila Kauhajoen Kantokylässä. Alueella tehtiin susihavainto viimeksi vähän ennen joulua, läheistä kylätietä ajanut näki suden autonsa ajovaloissa.

Viime syyskuussa susi tai sudet söivät vastasyntyneet kaksosvasikat Toijan tilan laitumella. Todennäköistä on, että sudet tulivat laitumelle kapeikosta joen yli.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää