Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Ympäristö

Venäjän Karjalassa kaadettiin 101 sutta

Karjalan tasavallassa Venäjällä pienennettiin susikantaa viime vuonna kaatamalla 101 sutta. Karjalan metsästyshallintoviranomaisten mukaan susikanta on nyt 300-350 yksilöä.

Karjalan susikanta on pienentynyt huippuvuosista, jolloin susia arvioitiin olevan enimmillään 500-600 kappaletta. Tehostettu metsästys on leikannut kantaa ennen pentumiskauden alkua.

Eniten sudenkaatoja tehtiin Petroskoin lähellä Prääsässä, jossa ammuttiin 23 sutta. Aunuksessa ammuttiin 22, Äänisenrannassa 8, Karhumäessä 9, Puutoisessa 8, Pitkärannassa 7 ja Kontupohjassa 6 sutta. Muissa piireissä susisaalis oli 1-3 sutta kussakin.

Karjalassa on pyritty vähentämään susia myös metsäpeuran pelastamiseksi. Metsäpeura on tasavallassa suojeltu laji. Karjalan viranomaisten mukaan metsäpeurakannassa on havaittu nyt pitkästä aikaa lievää nousua ja toiveita kannan vahvistumisesta on olemassa.

Suden metsästystä Karjalassa aiotaan edelleen tehostaa susien aiheuttamien vahinkojen vähentämiseksi. Karjalan maatalous,- kalastus- ja metsästysministeriö on päättänyt sen vuoksi, että sutta saa jatkossa metsästää ympäri vuoden.

Karjalassa sudesta maksetaan tapporahaa. Aikuisen suden tappamisesta saa 4000 ruplaa.

Lue lisää

Lähes 8 500 susihavaintokirjausta Tassu-järjestelmään – vuoden takaiseen verrattuna pari- ja laumahavaintojen yhteismäärä on kasvanut lähes tuhannella

Yksin kuljeksivia susia on liikkeellä ennätysmäärä hyvän pentutuoton seurauksena

"Rajat susikannan kasvulle", vaatii Metsästäjäliitto – susikannan selvä kasvu mahdollistaa kannanhoidollisen metsästyksen

Suden kannanhoidollista metsästystä valmisteleva raportti julkaistaan ensi viikolla – Luonto-Liitto jätti työryhmän: "Emme hyväksy susilaumojen metsästystä"