Hevoset

Jyväskylässä järjestetään viikonloppuna 13. Ponikunkkarit: tiedossa ennätysmäärä osallistujia

Hevoset 10.08.2017

TalkKari raportoi maanantaina erikoislähetyksessä, kuinka maahan saatiin ponikuningas ja -kuningatar sekä poniruhtinas ja -ruhtinatar.


Pentti Vänskä
Kuopiossa Sorsasalon radalla pidettiin poniravileiri kesäkuussa. Ohjaaja Inga Korhonen hölkkää mukana Siiri Kanniaisen ja Ilona Tervon harjoitellessa.

Raviurheilevan nuorison päätapahtuma Ponikuninkuusravit ravataan tänä viikonloppuna Jyväskylän Killerillä. Viime vuoden kuningas Goldenwild´s Sammy valmentaja-ohjastajansa Melissa Melkon kanssa ja kuningatar Uutelan Amarilla ja Fanni Klemetti puolustavat titteleitään.

A-kategorian poneista kruunataan ponikuningas ja -kuningatar ja B-kategoriassa Poniruhtinas ja -ruhtinatar. Kooltaan pienempien A-ponien luokkaan osallistuu ennen kaikkea shetlanninponeja ja B-poneissa yleisin rotu on russ.

Voittajat ratkotaan lauantain ja sunnuntain osalähtöjen yhteistuloksen perusteella.

Oheislähdöissä nähdään muun muassa lauantaina kilpailtavat Pikkukunkku ja -prinsessa, joiden suojelijoina ovat itse Ravikuninkaan Köppisen ja -kuningattaren Saaga S:n taustajoukot.

Viikonlopun tarjonta onkin hieno. Lähtöjä on lauantaina 11 ja sunnuntaina 10. Niihin osallistuu peräti 339 ponia, mikä on 13 vuoden historian ennätys.

Lisäksi Killerillä järjestetään lastenkarnevaalit. Vieraita viihdyttää lastenmusiikkiorkesteri Orffit, kotieläinpihalla ja talutusratsastuksessa voi tutustua eläimiin ja paikalta löytyy myös kisapaikka keppareille.

Keskisuomalaisen 12-vuotiaan Tuukka Variksen omistama, valmentama ja ohjastama shetlanninponitamma Euforia osallistuu ensimmäistä kertaa tänä vuonna kuningatartittelin havitteluun.

"Odotan mielenkiintoisia lähtöjä ja menestystä, vaikka se ei tärkein asia olekaan. Myös Ponikuninkuusraveissa ajaminen tai Kuningatarkilpailuun osallistuminen on ollut haave jo siitä asti, kun ensimmäinen poni hankittiin", Varis tiivistää pelin hengen tapahtuman tiedotteessa.

Ponikunkkarit keirtävät hevosten vastaavan tapahtuman tavoin ympäri maata. Tapahtumassa kierretään vuodesta toiseen aivan kuten isoissa "Kunkkareissakin".

Ekslätts Sacrificen ohjastaja 14-vuotias Oona Halme esimerkiksi kertoo, että Jyväskylän tapahtuma on hänelle jo yhdeksäs. Parivaljakko kuuluu ponikuninkuuden ennakkosuosikkeihin.

Tapahtuma alkaa sekä lauantaina että sunnuntaina kello 12.

TalkKarin Kari Lähdekorpi ja Jukka Heiskala käyvät viikonloppuna seuraamassa kilpailuja ja tekevät niistä ylimääräisen TalkKarin, joka julkaistaan maanantaina noin kello 16.

Katso myös videolta, mitä poneilla pitkään kisannut Viivi Mattinen pitää hyvän raviponin ominaisuuksina.

Melissa Melkko kertoi TalkKarissa Sammyn valmennuksesta.

Viime lauantaina MT:n ravistudiossa vieraina olivat Tamara Skutnabb ja Mats Havulehto - kaksi kokenutta poniohjastajaa, jotka ovat siirtymässä hevosten rattaille. Haastattelu alkaa lähetyksessä kohdasta 11:50.

Mats Havulehdon Pomona II on menestyksekkäimpiä raviponeja kahdella Mini-Elitloppet-voitollaan. Moninkertainen ponikuningatar nähdään valmentajansa kanssa kisaamassa Jyväskylässä.

Uutinen on päivitetty perjantaina 11.8. kello 9:47 tiedoilla TalkKarista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit