Erä

Kuuntele MT:n uuden metsästysohjelman toinen osa – Karhunpaini-podcast sukeltaa pyytäjän mielenmaisemaan

Metsästä-kirjan julkaissut ja sosiaalisessa mediassa aktiivinen Aleksi Lumme ei räksytä, vaan puhuu maltillisesti metsästyksen puolesta.
Kuvat: Pentti Vänskä/Kuvitus: Piia Ouri

Karhunpaini, osa 2: Aleksi Lumme

Kuuntele Karhunpainin muut jaksot.

1: Iina Saarikko on yksi instan suosituimmista suomalaisista metsästäjistä

MT:n Karhunpaini – podcast ihan tavallisille pyytäjille -sarjan toisessa jaksossa on vieraana Aleksi Lumme. Lumme aloitti metsästysharrastuksen aikuisiällä ja julkaisi Metsästä-kirjan vuonna 2019. Kirjan hän toivoo tavoittavan ihmisiä, joiden käsitys metsästyksestä perustuu oletuksiin ja kuulopuheisiin.

Muun muassa Iltalehti esitteli hänet miehenä, joka haluaa tappaa syömänsä eläimet itse. Millaista palautetta Lumme on saanut kirjasta ja lehtijutuista?

Lumme on esillä monissa sosiaalisen median kanavissa nimellään ja nimimerkillä ThePleksi. Hän julkaisee myös omaa Metsästä podcastia. Hän kannustaa maltillisuuteen sosiaalisen median ulostuloissa. "Räksytyksellä voi saada huomiota, sillä ei ole niinkään vaikuttavuutta."

Karhunpaini-jaksot tulevat mt.fi-verkkosivuille kuunneltaviksi keskiviikkoisin. Jaksot ovat noin puolen tunnin mittaisia.

Metsästysaiheet herättävät sosiaalisessa mediassa usein kärkästä keskustelua. Podcast tarjoaa aihepiiristä kiinnostuneille mahdollisuuden avartaa ajatteluaan. Suomalainen metsästäjäkunta ei ole samanikäisten ja -mielisten miesten porukka.

Tulevissa jaksoissa äänessä ovat luontokuvaaja ja metsästäjä Tuomo Turunen sekä metsästyskanava Korpimakasiinin Petri Roivainen. Mukana myös Eränkävijöiden Marjo Kämäräinen ja Metsästäjäliiton entinen toiminnanjohtaja Heli Siitari.

Työryhmä:
Toimittaja: Sari Penttinen
Tuottaja: Laura Ihalainen
Editointi: Juho Leskinen
AD: Piia Ouri
Valokuvat: Pentti Vänskä

Lue lisää

Eränkävijöistä tutuksi tullut Marjo Kämäräinen kertoo Karhunpaini-podcastissa, että metsästyksessä on paljon opittavaa, vaikka olisi muuten eräkelpoinen

Erämaa opettaa: Ensin pitää olla aika kurjaa ennen kuin voi olla vähänkään mukavaa

Metsästysvideoilla suomalaiset haluavat nähdä etenkin hirvi- ja kanalintujahtia, kertoo Korpimakasiini-metsästyskanavan Petri Roivainen Karhunpaini-podcastissa

Oletko mukana joukossa vai sen ulkopuolella? Mistä syntyy yhteisöllisyys?