Kotimaa

Katso listalta oman kuntasi koronatilanne – väkilukuun suhteutettuna ilmaantuvuus on nyt suurinta Rautalammilla, Alajärvellä, Soinissa, Vantaalla ja Helsingissä

Koronavirus leviää nyt kovaa vauhtia koko Suomessa ja vain neljä sairaanhoitopiiriä on enää perustasolla.

Koronalistassa ovat mukana kunnat, joissa on ollut vähintään viisi tartuntaa koko koronapandemian aikana.

Koronavirustilanne pahenee tällä hetkellä nopeasti koko Suomessa. Uusia koronatapauksia tulee nyt eniten Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Oulussa ja Lahdessa.

Suurin ilmaantuvuus eli väestöön suhteutettu tapausten kasvu viimeisten kahden viikon aikana on Rautalammilla, Alajärvellä, Soinissa, Vantaalla ja Helsingissä. Rautalammin luku on noussut viime viikon 1 025:sta 1 410:saan, kun se on esimerkiksi Helsingissä 273.

Tautitapauksia on kaikkiaan ilmoitettu eniten Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa ja Oulussa.

Taudin leviämisvaiheessa on nyt viisi sairaanhoitopiiriä: Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen Kymenlaakson ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit. Perustasolla ovat enää Itä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala ja Lappi, ja loput ovat siinä välissä eli kiihtymisvaiheessa.

Lue myös:

Koronapotilaiden tehohoito kestää keskimäärin neljä kertaa kauemmin kuin muiden potilaiden – HUS:n lääkäri: "Tautiin voi oikeasti kuolla myös perusterve"

Lue lisää

"Työterveyshuolto ja yksityinen terveydenhuolto pitää saada ripeästi mukaan" – koronarokotuksiin halutaan lisäkäsiä nopeuttamaan julkisen puolen urakkaa

”Ei tässä vielä lyödä hanskoja tiskiin” – tapahtuma-alaa uhkaa pitkä viikate, jos viime kesän koronasulku toistuu

Uusia koronatartuntoja 318 – Pääkaupunkiseudun abiturientit saavat osallistua lähiopetukseen 18. tammikuuta alkaen

Uusia koronatartuntoja 258 – muuntunutta virusta 61 tapausta, joista valtaosa on tullut Britanniasta