Osuuskauppojen taru maatalouskaupassa päättyy – Hankkija ostaa alueosuuskaupan maataloustoiminnot Salossa - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Osuuskauppojen taru maatalouskaupassa päättyy – Hankkija ostaa alueosuuskaupan maataloustoiminnot Salossa

Kauppa vaatii vielä kilpailuviraston hyväksynnän. Samalla kerrottiin, että SSO:n rautakauppa siirtyy RTV:lle, mutta konekaupalle haetaan vielä jatkajaa.
Pasi Leino
Uudet toimitilat ovat huomattavasti aiempaa suuremmat. Salosta tulee alueen maatalous- ja konekaupan keskus. Pihaan tulee puutarhamyymälä, Jyrki Lepistö kertoo.

Hankkija ostaa salolaisen Suur-Seudun osuuskaupan, SSO:n, maatalousliiketoiminnot ja maatalouskaupan 23 työntekijää siirtyvät Hankkijan palvelukseen. Kauppahintaa ei kerrota.

SSO oli viimeinen maatalouskaupassa mukana ollut alueosuuskauppa. Etelä-Pohjanmaalla myynti siirtyi Hankkijalle pari vuotta sitten ja Kymenlaaksossa muutama vuosi aiemmin.

Liiketoiminnan siirrosta kerrottiin keskiviikkona aamupäivällä ja itse kauppa oli tehty alkuviikolla. Samassa yhteydessä kerrottiin, että SSO:n rautakauppa siirtyy Lindblomin perheen omistamalle RTV-ketjulle.

SSO:lle jää vielä Agritekin maatalouskoneiden kuten New Hollandien edustus. Sen kohtalosta aletaan neuvotella ensi viikolla. Toiveena on, että jatkaja löytyy, mutta varaudumme myös siihen, että toiminta lopetetaan, toteaa toimitusjohtaja Tapio Finér SSO:lta.

Kauppa vaatii vielä kuluttaja- ja kilpailuviranomaisen hyväksymisen.

Finérin mukaan "maatalouskaupan kannattavuudessa on ollut haasteita, mutta luopuminen tuntuu silti haikealta". Osuuskauppa ehti toimia maatalouskaupassa 102 vuotta.

Kauppa on pohjustettu pitkään.

Hankkija ja SSO:n maatalouskauppa ovat toimineen vierekkäisillä vuokratonteilla Salossa. Jo aiemmin Hankkija on päättänyt siirtymisestä SSO:n käytössä olleeseen kiinteistöön ja tehnyt vuokrasopimuksen tiloista, kertoo toimitusjohtaja Jyrki Lepistö Hankkijalta.

Kaupan kohteena olevan liiketoiminnan liikevaihto oli viime vuonna 22,6 miljoonaa euroa. SSO on ollut merkittävä toimia muun muassa viljakaupassa.

Lepistön mukaan Hankkijan palveluverkosto laajenee kaupan myötä. SSO:n maatalouskaupalla on ollut toimipisteet Salon lisäksi Somerolla, Perniössä, Kemiönsaarella ja Vihdin Nummelassa ja toiminta jatkuu kaikilla paikkakunnilla.

Uudet toimitilat ovat huomattavasti aiempaa suuremmat. Salosta tulee alueen maatalous- ja konekaupan keskus. Pihaan tulee puutarhamyymälä, Lepistö kertoo.

Lue lisää

Hankkija vakuuttaa, ettei ole tuomassa vehnää junilla Venäjältä

Kilpailuvirasto tutkii tarkemmin Hankkijan ja SSO:n kaupan – epäilee markkinaosuuksia kerrottua isommiksi

Hankkijan kassakoneet halvaantuivat, kun rikolliset iskivät palvelimille – lunnaita ei maksettu, mutta korjaamisesta tuli jättiurakka

Kyberhyökkäys Tanskaan halvaannutti Hankkijan kassat – viidettä päivää jatkuvien ongelmien taustalla rikollinen toiminta ja vaatimus lunnasrahoista