Maatalous

Afrikkalainen sikarutto levisi Saksassa uudelle alueelle – löydös pienestä porsaasta

Löytö tarkoittaa sitä, että yhä useampien sikatilojen on sulkeuduttava, eivätkä ne voi enää markkinoida lihaansa.
Petteri Kivimäki
Kuvassa on suomalaisia, terveitä villisian porsaita.

Afrikkalainen sikarutto on levinnyt Saksassa Brandenburgista länteen. ASF-tartunnan saanut villisika löydettiin Oder-Spree -alueelta Friedlandin kaupungista. Asiasta kertoo Frankfurtin RBB24-uutissivusto.

Tartunnan saanut eläin on pieni porsas. Pelkona on, että myös emakko ja pahnueen muut porsaat ovat saaneet taudin ja levittävät sitä.

Uusi ASF-tartunta sijaitsee noin 25 kilometrin päässä kahdesta edellisestä rajoitetusta alueesta Neuzellen ja Küstrinin lähellä. Tästä päätellen kiinteät yli 55 kilometrin mittaiset aidat eivät ole pysäyttäneet sikaruttoa. Uusi löydösalue aidataan mahdollisimman pikaisesti.

Löytö tarkoittaa sitä, että yhä useampien sikatilojen on sulkeuduttava, eivätkä ne voi enää markkinoida lihaansa.

Tähän mennessä Brandenburgissa on vahvistettu yhteensä 114 villisikojen ASF-tartuntaa.

Tästä pääset RBB24:n saksankieliseen uutiseen.

Lue myös:

Se alkoi yöllisellä viestillä Brysselistä – näin MT uutisoi Suomessa ensimmäisenä ja laajimmin pelätystä katastrofista, joka sekoitti koko EU:n sianlihamarkkinat

Lue lisää

Elävänä pyytävä aitaus on villisikojen metsästyksessä keino muiden joukossa – "Suurien saaliiden toivossa aitaustalkoisiin ei kannata ryhtyä"

Villisikasaaliista jopa lähes puolet kaadettu koirajahdissa tänä syksynä – koko maan saalismäärä on merkittävästi suurempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan

"Valkohäntäpeuran kannanhoitoon suhtauduttava vakavasti" – MTK:n Pohjanmaan alueen riistavaliokunta vaatii riittävän voimakasta metsästystä

Villisiat ottavat mittaa alueellisesta riistaneuvostosta: Pohjanmaan lajistoon villisikaa ei haluta – Suupohjaan kehkeytynyt paikallinen populaatio?