Maatalous

Paristoista lannoitteita valmistava Tracegrow palkittiin parhaasta maatalouden innovaatiosta KoneAgria-messuilla

Agri-INNO palkinto jaettiin kolmannen kerran KoneAgria 2021 näyttelyssä. Tuomaristo painotti valinnassaan innovaation vientipotentiaalia.
Sanne Katainen
Jyrki Wallin onnitteli Timo Jauhiaista. Jauhiainen kertoo, että ei itse päätä mihin palkintosumma käytetään, mutta toivoisi sen menevän Tracegrow Oy:n henkilöstön hyvinvointiin.

Suomen messusäätiön 5 000 euron palkinto maataloustoimialan innovaatioille jaettiin KoneAgrian avajaispäivänä Tracegrow Oy:lle.

Tracegrow on kehittänyt menetelmän, jossa saadaan kemiallisen prosessin jälkeen valmistettua teollisuuden jätteistä ja sivuvirroista hivenaineravinteita Yrityksen ensimmäinen tuote on valmistettu alkaliparistoista tuottaen mangaani- ja sinkkipitoista hivenaineliuosta maatalouden tarpeisiin.

Palkintoa vastaanottamassa ollut yrityksen kaupallinen johtaja Timo Jauhiainen kertoo, että palkinto vastaanotetaan nöyränä ja kiitollisena.

"Tämä on iso tunnustus meille, ylpeä pidämme tätä esillä maailmanvalloituksemme aikana", Jauhiainen kiittelee.

Kysyntää tuotteille on ulkomaita myöten. Tracegrow on saanut jalansijaa jo peräti 15 maassa ja uusia markkinoita haetaan jatkuvasti.

Kilpailun finaalissa KoneAgrian päälavalla olivat mukana myös värimorsingon viljelyn ja jatkojalostuksen edelläkävijä Natural Indigo Finland ja patentoidun konttikuivurin kehittäjä Viljakas.

Tuomaristossa oli MTK:n toiminnanjohtaja Jyrki Wallin, Työtehoseuran toimitusjohtaja Juha Ojala sekä ProAgria Keskusten liiton toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko.

Tuomariston mukaan päätös oli vaikea.

"Kaikki ehdokkaat olivat hyviä. Päätöksessämme painotimme vastuullista innovaatiota, jolla on selkeää valtakunnan ulkopuolelle menevää potentiaalia ja joka tuo uusia mahdollisuuksia maatalouteen", Mäkivuokko avasi tuomariston valintaperusteita.

Lue lisää

Tuottajan saatava hiilikaupasta euroja

Jättääkö tämä robotti mansikanpoimijat työttömiksi? Katso video suomalaisilla mansikkatiloilla testattavasta uutuuskoneesta

Konekaupan ykkösvitja mietteliäänä KoneAgriaan Tampereelle – Kauppa on käynyt lähes normaalisti, mutta tilojen vaikea taloustilanne huolettaa

”On hienoa, että lihakarjan kasvattajat pääsevät vihdoin vaihtamaan ajatuksia kasvotusten" – KoneAgriassa ensimmäinen eläinesittely kahteen vuoteen