Maatalous

Yle: Kuhmossa seitsemän maitotilan maidot valutettiin lietealtaaseen, koska maitoauto ei päässyt tiloille polanteen takia

Kuhmon kaupunki ei aio korvata tilallisten rahallisia tappioita. Alueurakoitsija YIT:n mukaan korvauksia voi hakea.
Johannes Tervo
Ylen uutisen mukaan moni maitotilallisista miettii, hakeako korvauksia maitotappioista ja mitä kautta korvauksia voi saada.

Kuhmossa seitsemän yleisten teiden varrella sijaitsevaa maitotilaa on joutunut valuttamaan yhteensä yli 10 000 litraa maitoa hukkaan, koska maitoauto ei päässyt tiloille polanteisten teiden takia, Yle uutisoi. Myös koulutaksit ja muu liikenne olivat ongelmissa.

Osaa teistä kunnossapitää Kuhmon kaupunki ja osaa ely-keskus, käytännössä alueurakoitsija YIT. Kuhmon kaupunki ei aio korvata tilallisten rahallisia tappioita. YIT:n mukaan korvauksia voi hakea.

Yksi tilallisista on Petäjänahon tien varrella asuva Mika Niskanen, joka joutui valuttamaan lietealtaaseen noin 1 200 litraa maitoa. Niskasen arvion mukaan tappiota tuli noin 700 euroa.

Tapaus järkyttää, koska tilalla olisi voinut tapahtua myös hätätilanne. Luottamus kaupungin teiden kunnossapitoon on karissut.

"Mitä olisi tapahtunut, jos joku olisi saanut sairaskohtauksen? Olemmeko heitteillä täällä perukassa?", kysyy Niskanen.

Osuuskunta Itämaidon tuotantoneuvoja Tero Jokelainen vahvistaa, että meijerin auto ei päässyt kaikille tiloille perjantaina. Itämaidolle tapaus on ensimmäinen laatuaan: vastaavaa ei ole tapahtunut koskaan ennen.

Maidonkeräilyn ongelmista Kainuussa kertoi ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus viime lauantaina.

Ilmojen lauhtuminen sotkee maidon keräilyä Kainuussa – "Luonto järjesti tämän tyyppisen kepposen"

Ylen uutinen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ensimmäinen biokaasua käyttävä maitoauto pääsee liikenteeseen: "Haluamme pitää auton ajossa vuorokauden ja viikon ympäri"

Syrjäseutujen tiestö

Paimiolaismies on ärsyyntynyt metsästäjien holtittomaan käytökseen yksityisteillä: "Se on täysin kohtuutonta"