Politiikka

Hoskonen vastustaa jyrkästi EU:n elvytyspakettia – "Tässä annetaan EU:lle verotusoikeus ja avataan samalla tie liittovaltiolle"

Hoskonen kritisoi asiasta käytävää julkista keskustelua, joka on hänen mukaansa jäänyt lähes olemattomaksi.
Niko Nyrhinen
Kansanedustaja Hannu Hoskonen osallistui kesällä 2017 keskustan kesäpäiville Savonlinnassa.

Hallituspuolue keskustan ilomantsilainen kansanedustaja Hannu Hoskonen kertoo vastustavansa jyrkästi EU:n elvytyspaketin hyväksymistä.

Hoskonen muun muassa kampanjoi asiaa vastaan 20 minuuttia pitkällä videokannanotolla, joka on julkaistu kansanedustajan verkkosivuilla.

"Aivan ensiksi haluan korostaa, etten tule äänestämään EU:n elvytyspaketin puolesta. Toiseksi pitää muistaa, etten toimi tässä millään tavalla hallitusohjelman vastaisesti. Hallitusohjelmassa ei ole sovittu mitään siitä, että EU:lle annettaisiin verotusoikeus", Hoskonen kommentoi MT:lle.

"Jos EU:lle päätettäisiin antaa tällä tavalla verotusoikeus, asiasta pitäisi ensin neuvotella eduskunnan ja EU:n kesken. Käytännössä se vaatisi uudet Suomen EU-jäsenyysneuvottelut", Hoskonen sanoo.

"Pidän täysin käsittämättömänä, että näin valtavan mittaluokan asiaa viedään nyt vain läpi perinteisenä hallituksen esityksenä ja sen jälkeen valtioneuvoston selontekona."

Hoskosen mielestä EU:n elvytyspaketin hyväksyminen avaisi tien unionin liittovaltiokehitykselle.

"Kyseessä on Suomen sodanjälkeisen historian yksi suurimmista asioista, jollei suurin. Suomen budjettisuvereniteettia ollaan loukkaamassa. Päätös väistämättä lisäisi suomalaisten verorasitusta ja mikä pahinta, sitä ei milloinkaan pystyttäisi perumaan."

Hoskonen kritisoi asiasta käytävää julkista keskustelua, joka on hänen mukaansa jäänyt lähes olemattomaksi.

"On jotain aivan käsittämätöntä, ettei eduskunnan suuri sali ole asiasta kunnolla keskustellut. Asia ei ole mennyt kunnolla läpi myöskään valtakunnan mediassa."

Lue lisää

Keskustan Hoskonen kertoo keskustan eduskuntaryhmässä käydyn "kriittisen ja asiallisen" keskustelun turpeesta – "En tule äänestämään EU:n elvytyspaketin puolesta"

Väyrynen eurosta videohaastattelussa: "Meneillään on julkinen itsepetos"

EU:n yritysverouudistus herättää huolia verotuottojen karkaamisesta

"Olisin hyvin varovainen yhteisvastuun suuntaan menemissä", presidentti Niinistö torjuu EU:n tiivistämisen