Suomen Hippoksen valtuuskunta "diskuteerasi" sovussa – ohjelma kilpailevien hevosten määrän nostamiseksi hyväksyttiin - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Suomen Hippoksen valtuuskunta "diskuteerasi" sovussa – ohjelma kilpailevien hevosten määrän nostamiseksi hyväksyttiin

Valtuuskunta avasi kokouksensa medialle heti ylimääräisen kokouksen alusta. Iltapäivällä käsitellään hallituksen luottamusta.
Kaijaleena Runsten
Suomen Hippoksen valtuuskunnassa on 42 varsinaista jäsentä ja yksi nuorison edustaja. Lisäksi valtuuskunnan kokoukseen osallistuu keskusjärjestön hallitus, jonka jäsenistä kaksi on myös valtuuskunnan jäseniä.

Suomen Hippoksen valtuuskunnan kaksiosainen kokouspäivä alkoi Jyväskylän Laajavuoressa rakentavassa hengessä, vaikka raviurheilun tilanne on tukala.

Valtuuskunnan ylimääräisen kokouksen syynä oli huoli hevoskasvatuksen hiipumisesta ja kilpailevien hevosten määrän laskusta. Näihin vastaukseksi hallitus oli työstänyt laajan kolmiosaisen ohjelman, joka sai valtuuskunnalta vielä pitkän liudan lisäehdotuksia.

Toimenpideohjelman runkona on kolme osaa: hevosenomistajuuden vahvistaminen varmistamalla hevosten kysyntää, kilpailujärjestelmän kannustavuus ja niin ammattilaisten kuin harrastajien osaamisen varmistaminen. MT palaa ohjelman sisältöön tarkemmin kokouksen jälkeen.

Valtuuskuntaan tuotiin myös ehdotus uuden työryhmän muodostamiseksi. Pientä sanailua käytiin siitä, onko työryhmän rooli olla hallituksen työn vahti vai antaa sille tukea.

Työryhmää esitti Oulun raveja pyörittävän Pohjolan Hevosystävien puheenjohtaja Kari Eriksson.

"Tämä ei ole arvovaltakysymys vaan olisi koko Hippoksen työtä rikastuttavasta ja siihen panoksen antavasta asiasta", Eriksson perusteli esitystään.

Suomen Hevosenomistajien Keskusliittoa (SHKL) edustava Seppo Ranta-Ruona käytti ruotsista tulevaa "diskuteeraamisen" termiä, joka on tyypillistä naapurimaan yrityksille ja järjestöillekin.

"Se motivoi ihmiset toimimaan. Samalla tullaan toiminnan avoimuuteen", hän sanoi.

"On tärkeää, että valtuuskunta saadaan mukaan toimintaan ja muodostetaan toimikunta, joka ei ole hallituksen kilpailija vaan lisäarvo. Näin saadaan parempaa tulosta kaikkien kannalta."

Työryhmän kokoonpanon ja toimikauden päättää Hippoksen sääntöjen mukaisesti hallitus.

Valtuuskunnassa kuultiin useita puheenvuoroja siitä, että vuosien 2018–2020 strategian toteutumista ei ole seurattu riittävästi.

"Jos ei mitata suunniteltuja toimia, niin tämä ei johda mihinkään. Mittarien pitää myös olla avoimesti Hippoksen sivuilla. Mikään ei voi toimia, jos tavoitteita ei seurata", painotti Porin ravien puheenjohtaja Janne Ojanen.

Puheenjohtaja Juha Rehula vakuutti, että vuoden toimintasuunnitelma on laadittu tarkasti strategian pohjalta ja myös toimihenkilöiden työ pohjautuu sen rungon mukaan.

"Strategiasta johdetut toimenpiteet ovat toimintasuunnitelmassa. Ne esitellään hallitukselle muutaman kuukauden välein liikennevalosymbolein, miten työ etenee."

Rehula myönsi, että valtuuskunta voisi puolivuosittain arvioida samalla tavalla työn edistymistä.

Valtuuskunta yllätti paikalle saapuneet Hevosurheilun ja MT:n edustajat iloisesti vaihtamalla työjärjestystään niin, että lehdistö pääsi seuramaan päivän kumpaakin kokousta. Valtuuskunnan kokoukset ovat tästä lähin avoimia.

Asia oli alun perin määrä käsitellä vasta iltapäivällä pidettävän virallisen kokouksen lopulla, mikä olisi tarkoittanut, että lehdistö ei olisi päässyt seuraamaan raviurheilun tulevaisuuskeskustelua. Iltapäivällä tulee käsittelyyn myös hallituksen ja puheenjohtajan Juha Rehulan luottamus.

Uutista on täydennetty kello 13:27 Ranta-Ruonan kommenteilla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rehula vastaa Jauhiaisen kritiikkiin Kuninkuusravien järjestämisvalinnoista: "Pitäisikö olla etukäteen määritellyt avoimet kriteerit? Pitäisi"

Oulun kuninkuusravihakemus suututti: Kaustinen eroaa Pohjoisten raviratojen yhteistyöstä

Lappeen Jauhiainen ei hyväksy ehdotusta Kuninkuusravien keskittämisestä – "ihmepeliä meitä vastaan"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video