Uutiset

Suvukas ja kyvykäs suomenhevostamma Lähtiselle - ”Ei mulle näin lahjakasta hevosta ole tullut kymmeneen vuoteen”

Jo uransa alkutaipaleella tähtirajaa kolkutellut Tarling on muuttanut Keski-Pohjanmaalta Varsinais-Suomeen Olli Lähtiselle.
Ville Toivonen
Jalosukuinen nelivuotias tamma Tarling tuli vahvistamaan Olli Lähtisen varsavoittoista tallia. Kyseessä on voitokkaan siitosoriin Fiilingin pikkusisko.

Uransa Kaustiselta Juha-Matti Paavolan väreistä avannut nelivuotias tamma Tarling on siirtynyt Olli Lähtiselle Uudenkaupungin liepeille, Kalantiin.

 

”Viikko sitten tamma saapui tänne. Ei mulle näin lahjakasta hevosta ole tullut kymmeneen vuoteen”, Olli Lähtinen kehuu.

 

Kymmenen kertaa urallaan startannut ja kerran voittanut Tarling on tienannut 3 400 euroa ja mennyt täyden matkan voltin 30,8. Tarling on kisannut ikäluokkalähdöissä Pikkupelimanni-ajon finaalia sekä Oulu Express- ja Varsakunkku-karsintoja myöten.

 

Valmentaja on jo ehtinyt tutustua uuteen tulokkaaseen.

 

”Ajeltu on, ja tamma menee tosi hienosti. Tarling ravaa sulavasti, ja sen käytös on moitteetonta. Tamma juoksee torstaina Turun harjoitusraveissa. Sen jälkeen päätetään, ajetaanko tällä kaudella vielä kilpaa vai ei.”

 

Ensi kauden päätavoite on Lähtisen mukaan Villinmiehen Tammakilpa.

 

”Ei ole lainkaan utopistinen ajatus, että Tarling pärjäisi siinäkin pitkälle.”

 

Suvukas Tarling (isä Liising, emä kilpailematon Tarjatar) on perjantaina Ylivieskassa kisaavan voitokkaan valiojuoksijan ja siitosoriin Fiilingin, keskiviikkona Vermossa starttaavan 26-aikaisen Intoiivarin, lauantaina Seinäjoella tositoimissa olevan voittovireisen Velaksin, valiotamma Joutavan ja tähtijuoksija Corinnan pikkusisko.

 

Tarlingin emänemä Tunteva kohahdutti vuosituhannen alussa voittamalla 11 ensimmäistä kilpailuaan. Tuntevan jälkeläisistä tunnetuin on superjuoksija ja Suur-Hollola-sankari Hullumies. Emälinja jatkuu Tuntevasta eteenpäin valtion periyttäjätammoilla Okevalla, Kevalla ja Neevalla.

 

Tarlingin sukupuu onkin Lähtiselle tuttu.

 

”Mulla oli jo ennestään täällä kolme samasta Tarjatar-tammasta, kaksi Tarlingia nuorempaa ja sitten viisivuotias Jennitär.”

 

 

 

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT Ravit Olli Lähtisellä Uudessakaupungissa: "Molemma o semmosii hevone ja paatti, et pitää laittaa narul kii, et tietää mist löytä"

Kaustisen työmies kiittää ja kumartaa – ympyrä sulkeutuu Kuopioon

Ravimaanantai: elämää Elitloppetin jälkeen?

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video