Uutiset

Reima Kuisla Evaluatesta: ”Ihan eri hevonen kuin Ruotsissa”

Suomessa ja Pekka Korven treenistä viime lauantaina avannut Evaluate ei esiintynyt Teivossa odotetulla tasolla.
Terhi Piispa-Helisten
Evaluate (09,4 ja 413 877 euroa) siirtyi takaisin Stefan Melanderin talliin. Ori piipahti Suomessa vain yhden startin verran.

09,4-aikainen amerikkalainen Evaluate on ollut ravikevään kuumimpia puheenaiheita Suomessa. Stefan ”Tarzan” Melanderilta Pekka Korvelle muuttanut ori debytoi lauantaina uudelta treenariltaan ja Reima Kuislan omistuksesta. Evaluate pysyi Teivon Kavioliigan osakilvassa alusta loppuun hännillä, eikä askelluskaan ollut sulavaa.

 

”Ei ori sitten onnistunut odotetusti, ei se mennyt oikeastaan millään lailla. Aika näyttää, mitä tässä nyt tapahtuu. Pekan (Korpi) kanssa en ole vielä sen enempää jutellut”, sanoo Reima Kuisla.

 

”Jotain Evaluatessa oli vialla, katsotaan vielä tarkemmin. Hevonen ei ottanut vauhtia, eihän se pysynyt kiihdytyksessäkään selässä. Se oli ihan eri hevonen kuin Ruotsissa, eikä oriin ravikaan ollut rytmissä. Kyllä Seinäjoki Race on täysin unohdettu Evaluaten osalta.”

 

Oletko ollut Evaluaten startin jälkeen yhteydessä Stefan Melanderiin?

 

”Melanderinkaan kanssa ei ole vielä ehditty kommunikoida.”

 

Evaluaten epäonnistumisen vastapainoksi Kuislan omistamien hevosten viikonloppuun mahtui hienoja onnistumisia. Mandela Zon vei Janne Korven ohjastamana nimiinsä Solvallassa Klass II:n finaalin. Ubertino Grif kiri puolestaan Kavioliigassa kolmanneksi.

 

”Mandela Zon olisi ollut jo toissa kerralla lähellä voittoa, mutta se jäi kiinni. Ori menee nyt kykyjensä edellyttämällä tavalla viime kevään vaikeuksista toivuttuaan. Se on tulevaisuuden nimi”, Kuisla kertoo.

 

”Ubertino Grif on hyvä hevonen, harmi, kun se jäi kolmanneksi. Kakkosella olisi voinut ajatella Seinäjoki Raceakin. Se on riittävä menijä koviinkin lähtöihin.”

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Huippuraviurheilua tarjolla Teivossa: Parvelan Retu ja Evaluate tositoimissa lauantaina

Kuisla satsaa rajusti: hankki Evaluaten 09,4 "Tarzan" Melanderilta Korvelle

Evaluate palasi ”Tarzanille” - ”Joskus pitää olla nopea liikkeissään”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video