Uutiset

Toto75-karonkka: Lissun Eerikki vain koventaa tahtia viikko viikolta

Kaustisella ravattiin upea Toto75-kierros keväisissä merkeissä. Hienoja voittajia nähtiin lähtö toisensa jälkeen.
Toni Salo / Tonin Ravikatsaus
Lissun Eerikki jatkoi voittojen tiellä myös Kaustisen Pelimanni-ajossa. Rattailla on hevosen vakiohjastaja Ari Moilanen.

1. Lissun Eerikki

Mahtavan nousun avoimiin lähtöihin viime vuonna tehneen Lissun Eerikin tahti sen kuin vain kiihtyy ravivuonna 2021. Tämä kausi on pitänyt sisällään kolme kilpailua, kolme voittoa ja juostua rahaa fantastiset 42 000 euroa. Tällä kertaa voitto irtosi kilometriajalla 22,5, mikä on todella kovaa valuuttaa alkukeväisiin olosuhteisiin.

Alkumatkasta tarkkailuasemat keskijoukoista ottanut ori lähti hiljalleen hivuttautumaan kohti kärkeä Ellin Sisun paahtaessa keulassa kellottaen avauspuolikkaan lukemiin 19,5. Päätöslenkillä aivan keulahevosen kupeelle ilmestynyt Lissun Eerikki käänsi isompaa vaihdetta silmään ja siirtyi keulaan päätöspuolikkaan alkaessa. Loppusuoralla ohjastaja Ari Moilanen sai vain nautiskella rattailla upeasta menosta. Hevosmaailma-Talli omistaa ja on kasvattanut hevosen. Pekka Luukkonen valmentaa ja Minna Luukkonen hoitaa 10-vuotiasta oria.

2. Grainfield Aiden

Viikko toisensa jälkeen upeaa työtä kaviourilla tekevä panssarivaunu menestyy niin maililla kuin keskipitkälläkin matkalla, tulee paikasta kuin paikasta, menestyy Suomessa sekä Ruotsissa ja on eittämättä yksi alkukauden parhaimpia suomalaisia lämminverisiä.

Tällä kertaa ravattiin 2600 metrin matkalla, missä Grainfield Aiden pääsi etenemään keulapaikalle heti alkukiihdytyksen jälkeen. Sen jälkeen Hannu Korpi piti keulassa tasaista tempoa vastaillen ulkopuolelle ilmestyneelle Don Williamsille. Loppusuoralla ulkoa heitti hyvän haasteen Ricocone ehtien lopulta vain toiseksi, samalla kun Hannu Korvella oli aikaa tuuletella suojattinsa rattailla hienoa ylivoimavoittoa. Marjo-Kristiina Nieminen omistaa hevosen yhdessä Fire-tallin kanssa. Hannu Kaila ja Tiia Tuhkanen-Kaila ovat kasvattaneet hevosen.

3. Just A Flirt

Hurjaan iskuun kohonnut kuusivuotias ruuna jatkoi voittojen tiellä myös Kaustisella aivan kuten edelliselläkin viikolla Teivossa. Keulapaikalta 16,5-vauhtia ensimmäisen tuhannen hölkkäillyt hevonen kiristi päätöslenkillä tahtia ja maisema vaihtui. 10,0-vauhtisella päätöspuolikkaalla uhkaajia voiton suhteen ei löytynyt vaan hevonen pakeni täysin omille teilleen. Tyylikäs loppuveto sai jopa ravifanit toivomaan, että ruuna nähtäisiin kahden viikon päästä Seinäjoella päälähdössä 45 000 euron ryhmäajon sijasta. Kaustisen 4000 euron arvoisen voiton myötä voittosumma kohosi yli 42 000 euron.

Hannu Torvinen vastasi ohjastuksesta. Jasmiina Aho on hevosen valmentaja, jolle päivä oli varmasti ikimuistoinen, sillä hänen talliinsa tuli kaksi Toto75-voittoa myös Broomhildan voitettua. Hän myös omistaa hevosen yhdessä Aleksandra Rantalan ja Anselmi Ylitalon kanssa. Aho on myös hevosen osakasvattaja kera Susanna ja Miikka Kultalahden.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toto75-karonkka: Vaellus vakuutti

Toto75-karonkka: Palomäen suurien tunteiden viikko - An-Dorra Oulu Expressin etevin

Toto75-karonkka: Erkki twistasi letkeästi Lappeenrannassa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video