Uutiset

Camri astuu Stall Blombacken oriasemalla Mikkelissä

Stall Blombackella on tulevalla kaudella paikanpäällä kahdeksan oria.
Terhi Piispa-Helisten
Kilpauransa päättänyt Camri astuu tulevalla siitoskaudella Stall Blombackella Mikkelissä.

Superjuoksija Camrin (Cameron - Suvi Syke) tulevan astutuskauden suunnitelmat ovat selvinneet. Savonlinnalaisen Konnun perheen silmäterä astuu Stall Blombacken oriasemalla Mikkelissä.

Ori palvelee tammanomistajia sekä paikanpäällä Mikkelissä että ympäri Suomea siirtospermalla. Astutuskausi oriasemalla alkaa huhtikuun alussa ja päättyy elokuun lopussa. Camrin varausmaksu on 250 euroa ja varsamaksu 850 euroa, hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Camri päätti harvinaisen menestyksekkään ja pitkän kilpauransa viime vuoden lopussa oriin kilpailuoikeuden päättyessä 15-vuotiskauden lopussa. Camri tienasi urallaan yli 420 000 euroa. Uran 160 startista 42 päättyi voittoon. Konnun perheen kotikasvatti osallistui peräti seitsemän kertaa kuninkuusraveihin. Kolmesti ori sijoittui kokonaiskilpailun kolmanneksi.

Camri voitti kahdesti St Michel -viikonloppuna ravatun Suurmestaruus-ajon. Ennätys 19.9 aly oikeuttaa Camrin superjuoksijaluokkaan.

Jälkeläisiä Cameronin pojalla on toistaiseksi 159, joista moni on vasta aloittelemassa raviuraansa. Vanhimmista ikäluokista mm. oriit Issakan Valo ja Lumettaja ovat olleet hyvin esillä. Viime aikojen menestyjiä on ollut T75-voittaja Tiitukka.

”Otamme mielellämme Camrin astumaan Mikkeliin. Olemme investoineet mittavasti oriasematoimintaan. Ensimmäinen vuosi sujuikin hyvin, ja kokonaistammamäärä oli noin 190. Alkavalle kaudelle olemme saaneet entistäkin mielenkiintoisempia jalostusoriita. Odotettavissa onkin positiivisella tavalla kiireinen kesä”, toteaa Vesa Kukkamo Stall Blombacke Oy:n tiedotteessa.

"Camria olemme seuranneet mielenkiinnolla koko sen kilpauran ajan ja hieno ori ansaitsee nyt täyden mahdollisuuden siitoksessa. Ori pystyy periyttämään poikkeuksellista ravinopeutta ja hienoa luonnetta. Se on vähän kuin koko Etelä-Savon oma hevonen. Sen sperma kestää hyvin siirtoja ja oriin tiinehtymisprosentti on hyvää luokkaa”, päättää Kukkamo.

Jorma Konnu on tyytyväinen perheen silmäterän asemapaikkaan. Hän kertoo, että ori on ollut perheelle todellinen kultakimpale ja perheenjäsen.

"Sen raviura oli uskomaton uran loppuun saakka. Haluamme tarjota oriille mukavat eläkepäivät ja palvella samalla tammanomistajia mahdollisimman kattavasti. Stall Blombacke sijaitsee maantieteellisesti oivallisella paikalla. Toiminta on muutenkin osaavaa, asiakaslähtöistä ja tulevaisuuteen satsaavaa. Odotamme yhteistyötä innolla ja samalla toivomme tammanomistajien kiinnostuvan sympaattisesta superjuoksija Camrista", hän toteaa tiedotteessa.

Stall Blombacken oriasema aloitti toimintansa vuonna 2020 Veikan kartanossa Mikkelissä. Oriasemalla astuvat vuonna 2022 lämminverioriit Il Villaggio, Jontte Boy, Seven and Seven sekä The Bosses Lindy.

Suomenhevosoreista on tarjolla Camri, Frans, Hanslankari ja Kinderi. Asemaeläinlääkärinä toimii Leena Sinnemaa ja yhteistyökumppanina Kivisaaren Oriasema Oy.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: Dusktodawn Boogie meni "johtaja" Bazírelle - Camri hyvästeli tyylillä

”Kaikki muuttui Camrin myötä” - Hyvätapainen mutta kovaluontoinen Konnujen konkariori on valmiina viimeiseen ponnistukseensa kaviourilla

Ensi vuodesta tulossa vauhdikas Stall Blombackelle: uudet oriit Frans ja Seven And Seven nostavat rimaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle