Kirja-arvio: Sekaani antaa synninpäästön sekasyöjille ja johdattaa helppoihin makunautintoihin - Arvostelut - Maaseudun Tulevaisuus
Arvostelut

Kirja-arvio: Sekaani antaa synninpäästön sekasyöjille ja johdattaa helppoihin makunautintoihin

Melkoinen järkäle on miesnelikon aikaansaannos Sekaani. Sekasyöjille tarkoitettu keittokirja on myös tietokirja ja valokuvateos, jota voi keittiön pöydän lisäksi selailla nojatuolissa makumatkoja suunnitellen.
Readme.fi
Mika Remes, Mikko Takala, Sami Rekola, Tomi Anttonen: Sekaani. Syö sekaisin, vihreämmin ja ilmastoystävällisemmin. 369 s. Readme.fi

Sekaanin ruokaohjeet lupaavat johdattaa helpon sekasyömisen iloihin. Niissä suositaan kotimaisia raaka-aineita aina kun mahdollista.

Ruokakuvat nostattavat veden kielelle, ja niistä käy selkeästi ilmi, millainen annos reseptistä pitäisi syntyä. Ruokakuvien lisäksi kirjaa on kuvitettu runsain matka- ja tunnelmakuvin.

Johdantona resepteihin kirjassa pohditaan niin hiilijalanjälkeä, ilmastoystävällisyyttä, lihan- ja kalansyöntiä kuin sokeriakin. Teoriaosuuksissa ei mennä tieteellisyyksiin, vaan pyritään kansantajuisuuteen, ja ote on maltillinen.

Kirjan ravitsemuksellinen linja on suositusten mukainen: paljon kasviksia, kalaa kahdesti viikossa ja lihaa harvemmin, mutta laadukasta ja kotimaista.

Sokerina pohjalla on Makeat-osuus. Ohjeita on vain muutama, mutta sitäkin makeampi jälkiruoka ja leivonnainen.

"Ruualla on aina hiilijalanjälki, mutta voimme valinnoillamme vaikuttaa sen kokoon. Syödään siis fiksusti sekaisin", sanotaan kirjan takakannessa. Siihen Sekaani opastaa miellyttävästi.

Lue lisää

Talouselämä-lehdeltä uusi avaus alalle: kompensoi hiilijalanjälkensä ensimmäisenä journalistisena printtijulkaisuna Suomessa

Sahojen hiilijalanjälki on pieni, mutta sitä voidaan edelleen pienentää

Pienituloisen hiilijalanjälki voi jäädä noin puoleen keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä

Arla laskee jokaisen maitotilansa hiilijalanjäljen – euromääräisiä kannustimia aletaan rakentaa aikaisintaan ensi vuonna