Erä

Sorsajahti alkaa maanantaina kello 12.00 – metsästystä tulisi kohdistaa runsaslukuisiin sinisorsiin, taveihin ja telkkiin

Vesilintujen metsästys jatkuu joulukuun loppuun saakka.
Lari Lievonen
Tavi on pieni harmaanruskea puolisukeltajasorsa, jolla on vihreä siipipeili.

Elokuun 20. päivä kello 12.00 alkaen saa metsästää sinisorsia, taveja, heinätaveja, haapanoita, jouhisorsia, lapasorsia, punasotkia, tukkasotkia, telkkiä, haahkoja ja nokikanoja. Allin sekä isokoskelon metsästys alkaa 1.9.

Jahti jatkuu joulukuun loppuun saakka.

Suomen riistakeskus suosittelee kohdentamaan metsästystä runsaslukuisiin sorsalajeihin, kuten sinisorsaan, taviin ja telkkään. Tänä vuonna rajoitetaan punasotkan, tukkakoskelon ja allin metsästystä.

Maamme yli 306 000 metsästäjästä vajaa satatuhatta osallistuu sorsastukseen.

Merihanhea ja kanadanhanhea on voinut metsästää pelloilta jo elokuun 10. päivästä lähtien ja 20. elokuuta alkaen pyynti on sallittua myös vesialueilla.

Merihanhen metsästys on kuitenkin sallittua vain rannikon maakunnissa. Metsähanhen metsästys on sallittua maan kaakkoisosassa 1.10 alkaen.

Lista metsähanhen metsästysalueen kunnista löytyy Suomen riistakeskuksen kotisivuilta.

Metsästyksen ajallisella ja alueellisella rajoittamisella pyyntiä kohdistetaan metsähanhen runsaslukuiseen alalajiin, tundrametsähanheen. Tavoitteena on elvyttää Suomessa pesivän alalajin, taigametsähanhen, kanta nopeasti tavoitekokoon.

Metsähanhisaaliista tulee tehdä lakisääteinen saalisilmoitus. Metsähanhen alalajien tunnistusmenetelmien kehittämiseksi ja saaliin alalajikoostumuksen seuraamiseksi metsähanhen metsästäjiltä kerätään tänä vuonna saaliiksi saatujen metsähanhien päitä DNA-analyysejä varten.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Punasotkan ja tukkakoskelon metsästys kielletään, merialueiden allijahtia rajoitetaan saaliskiintiöllä ja sisämaassa kielletään

Miksi metsähanhien metsästys sallittiin tänä vuonna vain Kaakkois-Suomessa? Vastaus löytyy geeneistä

Metsähanhea saa metsästää kolmen vuoden tauon jälkeen