Hevoset

Kuninkuusravien palkintopotit ovat liian pieniä – "Mutta ei me jätetä ajamatta sen takia"

Harri Koivusen mielestä parhaat suomenhevoset eivät ole palkkakuopassa, alempiin sarjoihin tarvitaan lisää kannusteita.
Antti Savolainen
Kari Lähdekorpi (vas.), ravivalmentajat Tuomas Pakkanen, Markus Porokka sekä Harri Koivunen ja MT:n Kaijaleena Runsten avasivat TalkKarin Speciaalilla Rovaniemen Kuninkuusravien tapahtumat.

MT:n ravistudiossa lähetettiin TalkKari Speciaali Kuninkuusravien aluksi lauantaina Rovaniemeiltä. Suomenhevosten palkinnoista keskustelivat Kari Lähdekorven kanssa ravivalmentajat Harri Koivunen, Tuomas Pakkanen sekä Markus Porokka.

Lähetyksessä siilinjärveläinen Pakkanen totesi, että kuninkuusraveissa kokonaiskilpailun voittajalle maksetaan sopivasti. Samoin osakilpailun voitosta maksettava 15 000 euroa on riittävä.

"Ne on hyvä kyllä ne, tosi hyvät", hän totesi.

Palkintosummat kuitenkin tippuvat, kun siirrytään kilpailussa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneen palkintoihin, totesivat niin Pakkanen kuin juukalainen Porokka.

"Mutta ei me nyt jätetä ajamatta sen takia", sanoi Porokka, jonka valmennattava Vixen osallistuu tänä vuonna toista kertaa kuninkuuskisaan.

Ennen Kuninkuusraveja yhden viime vuosien kärkioriin, Välähdyksen, osaomistaja ja valmentaja Ville Korjus kritisoi palkintotasoa riittämättömäksi suhteessa kolmen kovan kisan ajamiseen yhtenä viikonloppuna. Vastaavaa vaativaa kilpailua ei tunneta muualla länsimaisessa raviurheilussa.

Myös Suur-Hollolan heinäkuun alussa voittaneen Tähen Toivomuksen valmentaja Pauli Raivio on julkisuudessa pitänyt palkintoja matalina suhteessa muihin kotimaisiin suurkilpailuihin.

Turkulainen Koivunen oli kollegoidensa kanssa eri linjoilla siinä, että ykkössarjan eli kuninkuusmittelön kärkihevoset eivät suinkaan ole missään palkkakuopassa.

"Onhan täällä nyt mahtavat palkinnot", Koivunen totesi.

Sen sijaan Koivunen kantaa huolta alempien sarjojen palkinnoista – sieltä niitä voittajia voi kehittyä.

Ohjelmassa on 22. minuutin kohdalla lyhyt "musta" pätkä, kun lähetys siirrettiin Mäntyvaaran raviradan ruudulta näkymään pelkästään MT:n videolla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maaseudun Tulevaisuus yhteistyöhön Lahden kuninkuusravien kanssa

TalkKari Special: "Tekeekö Veikkaus hyvää työtä vai oliko Fintoto kultaista aikaa?"

Heikkoa uutispalvelua