Hevoset

Näin raviradoille saadaan liikevaihtoa – toiminnanjohtajat kertovat

Hevoset 29.07.2018

Uutta yleisöä tarvitaan, ja siihen pääsemiseksi on hyvä hakea oppia myös muiden urheilulajien onnistuneista toimintamalleista.


MT:n ravistudiossa vierailivat Pilvenmäen raviradan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen sekä Seinäjoen ravien elokuussa aloittava toiminnanjohtaja Jyri Saranpää.

"Nykypäivän trendit ja tavat toimia on hyvä ottaa huomioon, ja toimia sillä tavalla, mitä kuluttajat ovat tottuneet ottamaan vastaan", toiminnanjohtaja Jyri Saranpää totesi MT:n ravistudiossa Rovaniemen Kuninkuusraveissa.

Saranpää, joka aloittaa Seinäjoen raviradalla elokuun alussa, pohti forssalaisen Pilvenmäen raviradan toiminnanjohtajan Elina Hirvosen kanssa MT:n haastattelussa, mistä raviradat saisivat kerättyä liikevaihtoa.

Keskeistä on molempien mielestä, että raviurheilun näkyvyyttä ja tunnettuutta saadaan parannettua, vaikka hyvää työtä sen eteen onkin tehty jo aiemminkin.

Saranpää huomautti, ettei raviurheilu ole paljon erilainen toiminto tai laji, jos sen markkinointia verrataan muuhun urheiluun.

"Sitä samaa tapaa toimia voisi kopioida muualta, ja vahvistaa sitä", hän sanoi.

Hirvosen mukaan Pilvenmäen raviradalla on panostettu erityisesti ravintolapalveluiden kehittämiseen. Ravirata on erikoistunut lähiruokaan, mitä Hirvonen kuvaa paluuksi niille juurille maaseudulle, josta hevostalouskin ponnistaa.

Toisaalta Pilvenmäellä on Hirvosen mukaan pohdittu sitä, mikä saa ihmisen tulemaan raviradalle. Raviradalle pyritään saamaan yleisöä järjestämällä erilaisia tapahtumia.

”Parhaiten on onnistunut lapsille suunnattu tapahtuma”, hän kuvailee.

Ravistudiossa MT:n toimittajan Kaijaleena Runstenin ja raviasiantuntija Kari Lähdekorven haastattelussa kuullaan myös suomenhevoskasvattajia Kari-Markku Karjalaista ja Antti Karhilaa. Kuninkuusravien järjestämisestä keskustelivat Kuninkuusravien tämän vuoden järjestäjän Rovaniemen raviradan hallituksen puheenjohtaja Matti Rajaharju sekä ensi vuoden järjestävän radan Jokimaan ravikeskuksen toimitusjohtaja Tomi Himanka.

Ohjelmassa on 41–43 minuuttien kohdalla lyhyt katko haastattelussa. Sen jälkeen haastatteluun tulevat Hirvonen ja Saranpää.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT