Koneet & autot

Yle: Jopa alinopeudesta voi saada sakot, vaikka sitä ei ole määritelty laissa

Ylikomisario huomauttaa, että alinopeussakkoja määrätessä käytetään kuitenkin aina harkintaa.
Jaana Kankaanpää
Tilanne, josta alinopeussakot rapsahtaisivat, voisi liikenneturvallisuuskeskuksen johtajan mukaan olla esimerkiksi sellainen, että 120 kilometrin rajoitusalueella ajaa 60 kilometrin tuntivauhtia. Kuvituskuva.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein vastasi Ylellä sakkoaiheisiin kysymyksiin. Yksi kysymyksistä koski alinopeuden ajamista.

Pasterstein huomauttaa Ylellä, että alinopeutta ei ole määritelty laissa. Ylikomisarion mukaan sakot voivat rapsahtaa autoilijalle silloin, jos kyse on liikennettä vaarantavasta ajosta.

Tilanne, josta alinopeussakot rapsahtaisivat, voisi liikenneturvallisuuskeskuksen johtajan mukaan olla esimerkiksi sellainen, että 120 kilometrin rajoitusalueella ajaa 60 kilometrin tuntivauhtia. Ylikomisario huomauttaa, että näissä tilanteissa käytetään kuitenkin aina harkintaa. Hänen mukaansa esimerkiksi sankka lumisade vaikuttaa turvalliseen ajovauhtiin.

Yle: Miksi poliisi ei katso valvontakameran kuljettajan kuvaa, kun se lähettää rikesakon? Mitä tapahtuu, jos vuodessa saa yli 90 huomautusta? Poliisi vastasi 20 sakkokysymykseen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uusi tieliikennelaki antaa mahdollisuuden sakottaa jo yhden kilometrin ylinopeudesta – ylikomisario: "En usko, että kukaan olisi määräämässä"

Olethan varuillasi autoilija: Tästäkin tempusta alkaa ensi vuonna tippua sakkoja

Presidenttiehdokas Huhtasaari tunnustaa Facebookissa: "Ajoin reilusti ylinopeutta ja sain sakot"