Vuoden traktorin valinta lähenee ‒ Tractor of the Year 2023 -kilpailussa kova vääntö uutuusmallien kesken

Tractor of the Year -kilpailussa on mukana tänä vuonna runsaasti erikoistraktoreita. Silti mielenkiintoisia uutuuksia riittää myös Suomen markkinoille paremmin sopivissa traktoriluokissa.
Valtran ehdokas Tractor of the Year 2023 -kilpailun pääsarjaan on uuden Q-sarjan tehokkain malli Q305.
Valtran ehdokas Tractor of the Year 2023 -kilpailun pääsarjaan on uuden Q-sarjan tehokkain malli Q305. Kuva: Tapio Vesterinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tractor Of The Year -kilpailu järjestetään vuosittain ja mukana on 26 tuomaria 25 eri Euroopan maasta.

Ensimmäinen Tractor of the Year -palkinto ojennettiin vuonna 1998, kilpailu sai alkunsa italialaisen Trattori-lehden aloitteesta.

Koneviestin edustaja on istunut kilpailun tuomaristossa jo yli 20 vuoden ajan. Suomen edustajana tuomaristossa on tänä vuonna Koneviestin traktoritoimittaja Tapio Vesterinen.

Tänä vuonna finaaliin valikoitui 16 ehdokasta. Kilpailussa on kolme eri sarjaa: Tractor of the Year, Best Utility ja Best of Specialized.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisäksi Sustainable Toty -palkinto myönnetään kaikkien sarjojen ehdokkaiden kesken tuomariston mielestä parhaiten kestävän kehityksen arvoja edustavalle traktorille. Kaikki voittajat julkistetaan Italiassa Eima-näyttelyssä 9.11.2022.

Pääsarjassa kilpailevat yleensä valmistajien lippulaivamallit, sillä sarjaan osallistuvan traktorin tehoa tai painoa ei ole rajoitettu. Tänä vuonna pääsarjassa on viisi finalistia.

Suomalaisittain kiinnostava pääsarjan finalistiuutuus on Valtran uusi Q-sarja, Q305. Uuden Fastracin ohella erikoisempaa traktorikalustoa edustaa John Deeren 8RX 410 -nelitelatraktori. Fendtin edustajana on 303-hevosvoimainen 728 Vario ja New Hollandilla T7.300 AutoCommand.

Lue myös: Valtran uusi Q-sarja on kauan odotettu portaaton — sarjan traktorit valmistetaan Suolahdessa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Best Utility -sarjaan voivat osallistua 70−150 hevosvoimaiset ja enintään nelisylinteriset, enintään 10 500 kg painavat traktorit.

Best Utility -sarjassa on tänä vuonna vain kolme ehdokasta, mikä kertoo päästömääräysten tiukentumisesta johtuneen uutuussuman purkautumisesta jo edellisvuosina.

Best of Specialized -sarjassa taasen kilpailevat viini- ja hedelmätarhoille sekä esimerkiksi vuoristo-olosuhteisiin tarkoitetut erikoistraktorit.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Erikoistraktoreille on tyypillistä kapeista ulkomitoista huolimatta kokoisekseen suuret moottoritehot, tehokkaat ja monipuoliset hydrauliikat sekä runsaasti välityksiä tarjoavat voimansiirtoratkaisut.

Lue Koneviestin nettisivuilta tarkemmin, mitkä traktorit ovat ehdolla Best Utility ja Best of Specialized -sarjoissa!

Sinua saattavat kiinnostaa myös seuraavat artikkelit:

New Hollandin pitkän akselivälin T7-traktorimallit uudistuvat — uusi ohjaamo on aiempaa hiljaisempi

Täysin uudistunut Fendt 700 -sarja on varustettu suomalaisella sydämellä — moottoriksi on vaihtunut suomalainen Agco Power AP75

JCB:ltä uutuuksia traktori- ja kuormainmallistoon – Fastraciin täsmäviljelytekniikkaa, kurottajiin ja pyöräkuormaimiin uudet huippumallit