Värikäs ja ruokaisa salaatti saa lisäpotkua munista
Miesten kokkikerhossa äijätkin ovat oppineet syömään kasviksia.Tämä ruokaisa salaatti on peräisin Rantasalmen Kolkontaipaleen kylällä toimivasta miesten kokkikerhosta. Siellä äijät ovat oppineet täydentämään aterioita kasviksilla, kun kerhon vetäjä Pauli Kärkkäinen on siihen opastanut.
Kokkikerho kokoontuu keskiviikkoisin kello 11. Ensin valmistetaan ateria, mihin kuluu yleensä pari tuntia, ja sen jälkeen herkutellaan yhdessä.
Salaatin juna-aiheinen nimi viittaa paikan historiaan: nykyinen kylätalo, jossa kokkikerhokin kokoontuu, oli ennen Kolkontaipaleen seisakkeen asemarakennus.
Asemamiehen anopin salaatti
6–8 hengelle
- 2 keräsalaattia
- 1 pss retiisejä
- 6 kananmunaa
- 1 ruukku ruohosipulia
- Kastike
- 2 dl kermaviiliä
- 2 kypsää kananmunan keltuaista
- ripaus suolaa ja valkopippuria
- 1 rkl etikkaa
- ½ rkl sinappia
- 1 tl sokeria
Keitä kananmunat kypsiksi, noin 8 minuuttia. Erottele kahdesta munasta keltuaiset ja valkuaiset erikseen.
Valmista kastike. Hienonna keltuaiset ja sekoita ne ja kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
Revi salaatinlehdet, silppua ruohosipuli, hienonna valkuaiset ja siivuta retiisit ohuiksi viipaleiksi. Kokoa näistä salaatti kerroksittain, mutta säästä osa ruohosipulista ja retiiseistä koristeeksi salaatin päälle.
Lohko loput kananmunat lohkoiksi ja asettele salaatin päälle. Koristele vielä lopuilla retiiseillä ja ruohosipulilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



