Mausteisen ruuan ystävä ilahtuu tästä hapankaalisalaatista
Kimchiä voi luonnehtia korealaisten hapankaaliksi. Varhaiskaalista syntyy tulisesti maustettu pikaversio vaikkapa grilliruokien kylkeen.
Korealainen suosikkilisuke säilyy jääkaapissa tiiviissä lasipurkissa noin viikon. Kuva: Helena Saine-LaitinenTrendikatsauksia lukeneet tietävät, että korealaiset ruoat ovat nyt kiinnostavia. Kimchi on eräänlainen tulinen hapankaali, jota tarjotaan Koreassa lisukkeena lähes jokaisella aterialla. Aidon kaavan mukaan tehtynä sitä hapatetaan pitkään, mutta samaan makumaailman pääsee varhaiskaalilla pikaisestikin ilman perinteistä maitohappokäymistä.
Pikakimchi eli korealainen kaalisalaatti
4 annosta
Ainekset
- ½ (noin 250 g) varhaiskaalia
- ½ l vettä
- 1½ rkl karkeaa merisuolaa
- 3 kevätsipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ punaista chilipalkoa ja/tai 1 rkl voimakasta chilikastiketta
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- ½ rkl sokeria
- ½ rkl inkivääriä raastettuna
Valmistusohje
- Poista varhaiskaalista kanta ja mahdolliset vioittuneet lehdet. Leikkaa kaali reilunkokoisiksi paloiksi ja kumoa ne kuumuutta kestävään kulhoon.
- Kiehauta vesi, lisää suola ja sekoita, kunnes suola on liuennut. Kaada suolavesi kaalin päälle ja anna maustua 10 minuuttia. Sekoita kaalipaloja pari kertaa maustumisen ja pehmenemisen aikana.
- Siirrä kaalipalat siivilään ja huuhtele kylmän juoksevan veden alla. Valuta ja taputtele kuivaksi talouspaperilla tai puhtaan keittiöpyyhkeen välissä.
- Leikkaa kevätsipulit sentin pituisiksi pätkiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset kaalin joukkoon. Anna maustua noin puoli tuntia. Tarjoa grilliruoan lisukkeena.
- Pikakimchi säilyy tiiviissä purkissa jääkaapissa noin viikon verran.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

