Mehevä lohi saa päälleen maukkaan ranskankermapeiton – makua antaa joka kodin luottomauste
Purjosilpulla ja currylla maustettu juustoinen ranskankermapeitto takaa mehevän lopputuloksen.Mehevä currylohi
4–5 annosta
- Ainekset
- noin 700 g ruodotonta lohifileetä
- Suolaliemi
- 1 l vettä
- 1 dl karkeaa merisuolaa
- Lisäksi
- 1 pieni purjo
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 prk (2 dl) ranskankermaa (rasvaa 28 %)
- 1 dl mustaleimaemmentaalijuustoraastetta
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 2½ tl currya
- ½ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
Valmistusohje
Kuivaa lohifileen pinta talouspaperilla. Nosta lohi laakeaan reunalliseen astiaan, joka on juuri ja juuri lohen kokoinen.
Kiehauta 5 dl vettä, liuota siihen suola ja lisää loput 5 dl vettä oikein kylmänä, jotta liemen jäähdytysaika lyhenee.
Kaada jäähtynyt liemi lohen päälle niin, että filee peittyy kokonaan. Anna kalan suolautua liemessä 25–30 minuuttia.
Silppua halkaistu, huuhdeltu purjo. Kuori ja hienonna valkosipulit.
Sekoita kulhossa purjosilppu, valkosipulit, ranskankerma, juustoraaste, hunaja, curry ja pippuri.
Ota lohi liemestä, kuivaa se talouspaperilla ja nosta leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai pellille. Levitä purjoseos lohen päälle. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan.
Kypsennä lohta 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes sisälämpötila on noin 50 astetta.
Tarjoa currylohi yrtti-perunasoseen ja salaatin kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


