Herkulliset lohimedaljongit: Tällä ohjeella erityisen maistuvaa
Sitruunalohkot sekä tuore tilli antavat loppusilauksen lohimedaljonkiannokseen.
Mikäli maustesekoitus ei tunnu omalta, niin kalan voi maustaa pelkästään suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Kuva: Kari SalonenMedaljongin muotoon käännetty kalapala paistuu tasaisesti molemmin puolin.
Lohimedaljongit
6 annosta
Ainekset
- noin 1½ kg kirjolohi- tai lohifileetä
- voita paistamiseen
Mausteeksi
- 1 luomusitruunan raastettu kuori
- 1–2 valkosipulin kynttä
- ½ rkl suolaa
- ¼ tl kardemummaa
- ½ tl jeeraa eli juustokuminaa
- ¼ tl chilijauhetta
Koristeeksi
- 1 luomusitruuna lohkoina
- tilliä
Valmistusohje
- Leikkaa kalafileestä kuusi noin 4 cm:n paksuista viipaletta. Leikkaa keskelle viilto nahkaan asti. Avaa pala niin, että nahka taipuu keskeltä.
- Purista valkosipulin kynsi sitruunankuoriraasteen joukkoon. Lisää loput mausteet joukkoon. Hiero seos tasaiseksi.
- Levitä mausteseosta medaljonkien molemmille pinnoille.
- Paista medaljongit kypsäksi molemmilta puolilta.
- Koristele sitruunalohkoilla ja tillillä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
