Ruusukaalista helposti herkullista: Kokeile ihastuttavaa gratiinia
Juustoisessa kermakastikkeessa gratinoidut ruusukaalit maistuvat viikonlopun mehevänä herkkuna liharuokien kaverina.Helppo ruusukaaligratiini
4–5 annosta
Ainekset
- 400 g ruusukaaleja
Juustokastike
- 2 dl mustaleimaemmentaaliraastetta
- 1½ dl kermaa
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 tl dijoninsinappia
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ¼ tl muskottipähkinää
Lisäksi
- 2 rkl kurpitsan- ja/tai auringonkukansiemeniä
Valmistusohje
- Huuhtele ruusukaalit. Poista kannat ja mahdolliset huonot lehdet. Keitä kerät suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, kunnes kaalit hieman pehmenevät. Valuta ruusukaalit hyvin ja kumoa ne voideltuun uuninkestävään vuokaan.
- Valmista juustokastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Levitä kastike vuokaan ruusukaalien päälle tasaisesti. Ripottele pinnalle siemeniä.
- Gratinoi 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja kastike kuplii.
- Tarjoa sellaisenaan tai liha- ja makkararuokien lisukkeena.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

