Kotimaa

Kalajokilaakso: Silta romahti Haapajärvellä

Lemmensilta oli ollut käyttökiellossa jo ainakin vuoden. Kyseinen silta on ollut pitkään Haapajärven tunnus ja se oli määrä rakentaa uudelleen eduskunnan joululahjarahoilla.
Kuvakaappaus Kalajokilaakson sivuilta / Kuvitus: Juho Leskinen
Haapajärven Lemmensilta on romahtanut kokonaisuudessaan veden varaan.

Haapajärven Lemmensilta on romahtanut kokonaan veteen viime viikon keskiviikkona aamulla tai aamupäivällä, uutisoi Kalajokilaakso.

Jokilaaksojen pelastuslaitos sai hälytyksen Ylipäähän ennen puoltapäivää. Keskipohjanmaan saamien tietojen mukaan silta oli ehjänä vielä keskiviikkoaamuna seitsemältä. Sillan on siis täytynyt romahtaa veteen aamun tai aamupäivän aikana.

Hälytyksen tultua pelastuslaitos asensi paikalle nauhan estämään ihmisten kulkua romahtaneen sillan päälle. Heidän mukaansa jatkotoimenpiteet ovat omistajan eli Haapajärven kaupungin vastuulla.

Päivystävä palomestari Jarmo Myllymäki Jokilaaksojen pelastuslaitoksesta kertoo, että pelastuslaitoksella ei ole syytä epäillä, että kukaan olisi joutunut veden varaan sillan sortuessa.

"Kaikkien on nyt syytä katsella siltaa rannalta eikä missään nimessä mennä sitä veteen tarkastelemaan. Tuollainen romahtanut silta on todella vaarallinen. Se pitää jättää rauhaan", Myllymäki kertoo.

Vanha silta on ollut Haapajärven teknisen johtajan Vesa Savolaisen mukaan käyttökiellossa jo ainakin vuoden.

Kyseinen silta oli määrä rakentaa uudelleen eduskunnan joululahjarahoilla. Eduskunta on myöntänyt vanhan Lemmensillan purkuun ja uuden rakentamiseen 150 000 euroa, minkä pitäisi riittää uuden sillan toteuttamiseen.

Haapajärven Lemmensilta on ollut pitkään Haapajärven tunnus. Ylipään ja Karjalahdenrannan yhdistävä kaarisilta on Haapajärven kaupungin omistuksessa. Vesa Savolainen kertoo, että kaupunki pyrkii kokoamaan sillan jäänteet mahdollisimman pian rantaan.

Aiheesta lisää:

Kalajokilaakso: Haapajärven Lemmensilta romahti jokeen keskiviikkona aamupäivällä – romahdushetkellä sillalla ei tiettävästi ollut ketään – Ylipään nähtävyyden uusimiseen oli jo rahoitus eduskunnan joululahjavaroista

Lue lisää

Hukkuneiden määrä lähti jyrkkään kasvuun koronan aikana: "Naskalit olisivat halpa henkivakuutus"

Luonnonsuojeluliitto Tapiolan mukaan susilupia koskevien valitusten tavoitteena on saada riittävästi oikeuskäytäntöä – ”Valitus ei ole automaatio, vaan aina tapauskohtainen"

Tee rantautui Eurooppaan Kiinasta 1600-luvulla – nykyään tee on Suomen neljänneksi suosituin juoma

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja kertoo, millaisilla taustoilla suuronnettomuuksia tutkitaan – lento-onnettomuuden tutkinnasta ei vastaa neljä lentäjää