Yksityisen varastoinnin tuet tulevat hakuun – tukea saatavissa juuston, voin, maitojauheen ja lihan varastointiin
Tukea voivat saada tuotteita valmistavat yritykset.EU käynnistää koronaepidemian vaikutusten lievittämiseen tarkoitetut yksityisen varastoinnin tukiohjelmat. Varastointiin voi saada tukea juustolle, rasvattomalle maitojauheelle ja voille sekä naudan-, lampaan- ja vuodenlihalle.
Tukea haetaan Ruokavirastosta 30.6. mennessä. Sitä voivat hakea kyseisiä tuotteita valmistavat yritykset, jotka varastoivat tuotteensa Suomessa.
Varastointiin tukea hakeva sitoutuu pitämään tuotteet varastossaan sopimuksessa määrätyn ajan. Varastointijaksojen pituus ja varastoinnista maksettava tuki riippuvat tuoteryhmästä.
Juuston varastoinnin tuessa Suomelle on varattu oma 843 tonnin kiintiö.
Juustoilla sopimusvarastointijakso on 60–180 päivää. Tukea maksetaan kiinteiden varastointikustannusten kattamiseen 15,57 euroa tonnilta. Lisäksi jokaisesta varastointipäivästä maksetaan 0,40 euroa tonnilta.
Juustoista tukikelpoisia ovat kaikki CN-koodin 0406 mukaiset kypsät juustot sellaisia juustoja lukuun ottamatta, jotka eivät sovellu varastoitavaksi enää niiden tavanomaisen kypsytysajan jälkeen.
Rasvattomalla maitojauheella ja voilla varastointijakso on 90–180 päivää.
Voista kiinteiden varastointikustannusten korvaus on 9,83 euroa tonnilta ja maitojauheesta 5,11 euroa tonnilta. Voin päiväkohtainen varastointituki on 0,43 euroa tonnilta ja maitojauheen 0,13 euroa tonnilta.
Naudanlihasta tukikelpoisia tuotteita ovat CN-koodin 0201 20 50 mukaiset erotetut takaneljännekset.
Lampaan- ja vuohenlihan osalta tukikelpoisia ovat CN-koodin 0204 10 00 ja 0204 50 11 mukaiset alle 12 kuukauden ikäisten karitsoiden tai vuohien tuoreet tai jäähdytetyt ruhot tai puoliruhot.
Lihaeriä sitoudutaan varastoimaan 90, 120 tai 150 päivää. Tukea maksetaan valitun varastointiajan mukaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

