Video: Puimuri ahmii tattaria Pieksämäellä – "Näyttäisi tulevan tavanomainen sato"
Toisin kuin tattarilla, kuminasato jäi heikoksi, kertoo Seppo Naukkarinen.
Viljelijä Seppo Naukkarinen pui maanantaina tattaripeltoaan Pieksämäellä Etelä-Savossa. Kuva: Petteri KivimäkiPieksämäkeläinen viljelijä Seppo Naukkarinen keskittyy erikoiskasveihin.
Noin viidelläkymmenellä peltohehtaarilla kasvaa tänä vuonna tattaria, kuminaa sekä luonnonhoitopeltoja.
Naukkarinen aloitti tattarin puinnin maanantaina Pieksämäen Pyhityn kylällä.
"Kuiva loppukesä on ollut itse asiassa ihan hyvä asia tattarille. Sieltä näyttäisi tulevan tavanomainen sato", viljelijä kertoo.
Maanantai-iltapäivällä puintien käynnistyessä viljelykasvin pinta oli kuitenkin edelleen hieman kostea parin päivän takaisista sateista.
"Tattari ei kuivu aiemmista sateista yhtä nopeasti kuin esimerkiksi kaura. Onneksi nyt on hyvä tuulinen puintisää", Naukkarinen sanoo.
Pieksämäkeläinen myös huomauttaa, ettei tattari valmistu viljan lailla.
"Yleensähän vasta pakkanen päättää sen kasvun. Tänä kesänä omat tattaripellot ovat päässeet tuleentumaan ja sieltä seasta puskee valvattia."
Viljelijä arvioi, että kaikki tattari saadaan puitua tämän viikon kuluessa.
Kuminasato valmistui Pieksämäellä jo elokuun alussa.
"Kuminasato jäi valitettavan heikoksi. Kasvustot olivat harvoja."
Seppo Naukkarinen on viljellyt maata vuodesta 1987.
"Aloitin silloin luomuviljelijänä. Olen aina ollut kiinnostunut testaamaan uusia kasveja ja viljelymenetelmiä. Seuraavaksi suunnitelmissa on ottaa viljelyyn öljyhamppua ja korianteria.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
