Suomalaistila ei ole rasite ilmastolle
Suomalainen maatila tuottaa hiilidioksidia, mutta se myös sitoo sitä. Lähes kaikki tilat omistavat metsää, joka tekee tilakokonaisuudesta hiilineutraalin.Maatalouden päästöistä puhuttaessa unohdetaan usein, että suomalaiset maatilat ovat kokonaisuutta ajatellen hiilineutraaleja, MTK:n ympäristöjohtaja Liisa Pietola sanoo.
Viimeksi maatalouden kasvihuonekaasupäästöjä on tuonut esille verkossa viime viikolla avattu Ilmasto-opas-sivusto. Se korostaa varsinkin kotieläintuotannon päästöjä ja suosittelee naudanlihan ja juuston syönnin vähentämistä.
Pietola muistuttaa, että suomalainen ruoka tuotetaan maatiloilla, joiden kasvihuonekaasupäästöt sidotaan tuottajien omiin metsiin.
Kotimaista ruokaa suosiva ei lykkää tuotannon ympäristövaikutuksia muiden maiden harteille, hän myös korostaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

