Luomukaritsan jauheliha on vuoden luomutuote
Luomuliitto on valinnut Tammisen luomukaritsan jauhelihan vuoden luomutuotteeksi.Ammattikeittiösarjassa vuoden luomutuotteeksi valittiin Myssyfarmin kylmäpuristettu luomurypsiöljy. Kunniamaininnan saivat Jymy suomalainen luomujäätelö -tuoteperhe sekä L’Uomu Nokan Rottinkirinta broilerifile.
Voittajat julkistettiin torstaina Luomuelintarvikepäivässä Helsingissä. Kaikki voittajatuotteet on saatavissa koko Suomen alueella.
"Suomalaisesta lampaan lihasta jo yli 20 prosenttia on tuotettu luomuna", sanoo Luomuliiton elintarvikeasiantuntija Jaana Elo.
"Halusimme tuoda markkinoille laadukkaan tuotteen ilman kikkailua, jotta se sopii käytettäväksi myös arjessa", kertoo toimitusjohtaja Pasi Tamminen.
Ravintola- ja ruokapalvelualan toimijoiden toista kertaa järjestetyssä Luomu-SM -kilpailussa on puolestaan kuusi voittajaa sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta.
Julkisen sektorin luomun käytön edellä kävijöitä ovat Palmia -liikelaitoksen koulu- ja päiväkotipalvelut, Laurea ammattikorkeakoulun ravintola Bar Laurea ja kokous- ja kurssikeskus Hvittorp.
Yksityisellä sektorilla voittajiksi selvisivät HYY Ravintolat sekä tamperelaiset Oppilasravintola Timjami ja kahvila-ravintola Leo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


