Sikatilojen talous miinuksella: "Tilanne on karu, selviytymistaistelua” – tuottajan mielestä sianliha tarvitsisi kunnianpalautuksen
Viime kesänä olisi ollut kannattavampaa myydä viljat viinatehtaalle kuin jättää sato possujen rehuksi, nurmolainen sianlihantuottaja Pentti Honkala sanoo. ”Päätin kuitenkin pitää porsaat. Se on ruokaturvasta huolehtimista.”
Tilaajalle

Honkalan tilan tuotantosuunta vaihtui vuonna 2002. Silloin lehmät pantiin pois, ja porsaiden kasvatus alkoi, Pentti Honkala kertoo. Kuva: Johannes Tervo
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- Aloite turkistarhauksen EU-kiellosta kerännyt vauhdilla nimiä ‒Suomen maatavoite täyttynyt jo tuplasti25.5.
- Tunnetko no dig -menetelmän? Annukka Toivanen kasvattaa avomaan vihanneksia pienessä mittakaavassa ‒ kasvukausi laahaa pari viikkoa myöhässä25.5.
- Eteläisen Suomen ja rannikon pellot kohta kylvetty ‒ monin paikoin kaivataan sadetta25.5. Tilaajalle
- Huoltovarmuuspaketti tuo maatiloille 300 miljoonaa ‒ yksin maitotiloilta uupuu 200 miljoonaa, jotta ne pystyisivät kattamaan kustannusten kasvun24.5.
- ”Kyllähän lehmät nurmea jykertävät, vaikka sitä olisi vain väriksi” ‒ laitumilla on vielä monin paikoin ollut niukasti syötävää25.5.
- Neljännes itäsuomalaisista tiloista ei pysy vauhdissa mukana vaan lopettaa, Jyväskylän yliopiston tutkimus kertoo21.5.
- Lammas- ja vuohirekisterin yli kuukauden kestänyt häiriö vihdoin ohi –korvamerkkitilausten toimituksessa odotettavissa viivettä25.5.