Maatalous

Valtra sulkee Suolahden traktoritehtaan maanantaista alkaen

Keskeisten komponenttien toimitukset ulkomailta ovat hidastuneet merkittävästi. Tehtaan työntekijöiden kanssa on sovittu määräaikaisista lomautuksista.
Sampo
Traktoritehtaiden tuotannon keskeytyminen saa jatkoa maanantaina, kun Valtran Suolahden tehdas sulkee ovensa koronapandemian takia.

Suolahden traktoritehdas hiljenee tänään perjantaina ja tuotanto keskeytyy maanantaista alkaen. Valtra tiedotti asiasta perjantainta iltapäivällä.

Päätös ei ole yllätys, sillä jo moni muu traktorivalmistaja on päätynyt samaan ja keskeyttänyt tuotannon koronaviruksen takia.

Valtran toimitusjohtaja Jari Rautjärven mukaan käydyissä yt-neuvotteluissa on sovittu määräaikaisista lomautuksista, jotka koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä.

Yhtiön mukaan korona vaikutukset ovat tunnistettavissa ja etenkin ulkomailta tulevat komponenttitoimitukset ovat hidastuneet merkittävästi. Tämän vuoksi tehtaan tuotantotoimintaa joudutaan sopeuttamaan vallitsevien olosuhteiden mukaiseksi.

Traktorituotanto pysäytetään 30.3. alkaen toistaiseksi, kunnes komponenttien saatavuus on riittävällä tasolla ja toimintaedellytykset taas täyttyvät, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Yhtiön mukaan asiakkaat eli viljelijät ovat keskeisiä suomalaisen ruokaturvan ja huoltovarmuuden ylläpitämisessä. Rautjärven mukaan Valtra varmistaa osaltaan tulevan satokauden onnistumisen myös poikkeusoloissa.

”Vaikka tuotantotoimintamme hetkeksi pysähtyy, muut toimintomme, kuten varaosa- ja huoltopalvelut, tekninen tuki sekä myynti ja markkinointi toimivat", Rautjärvi toteaa.

Edessä on kevään kiireinen kylvösesonki. Valtra lupaa palvella asiakaita kaikin keinoin.

Rautjärvi ei kommentoi tiedotteessa yhtiön alihankkijoiden kuten Kauhavalla sijaitsevan ohjaamotehtaan ja Nokian moottoritehtaan tilannetta. Kummassakin työt vähenevät.

Valtra kuuluu yhdysvaltalaiseen Agco-konserniin. Konserniin kuuluva Fendt kertoi tuotannon keskeyttämisestä alkuviikolla. Massey-Fergusonin tehdas Ranskassa meni kiinni, kun valtio päätti sulkea kaikki ei-välttämättömät tehtaat.

Lue lisää

Massey-Fergusonilta tulee sisarmalli Valtran G:lle

Pala Suomen uljasta metsäteollisuushistoriaa vaikenee pian – MT vieraili Jämsässä Kaipolan paperitehtaalla, joka toi leivän yli 60 vuoden ajan sadoille perheille

Tehtaanjohtaja vahvistaa: Kaipolan tehtaan sanomalehtipaperikone hiljenee ensi yönä – pääluottamusmies Ismo Salonen: "Minun tehtäväni on sammuttaa valot"

Traktoritehtaan tilauskirjat pullistelevat – korona ei ole vaikuttanut tuotantoon, mutta varotoimet ovat tiukkoja