Maatalous

Saksalainen messujätti myllää Konekillerin Agrotech Nordiciksi - mitä sanoo Killerin järjestäjä

Vuoden päästä Suomessa on prikulleen samaan aikaan lokakuussa kahdet maatalouskonemessut, Agrotech Nordic Jyväskylässä ja KoneAgria Tampereella.
Petteri Kivimäki
Konekilleriä järjestävä Marko Toivakka esitteli ensi vuoden messujen tunnusta. Nimi muuttuu Agrotech Nordiciksi.

Suomen maatalouskonemessujen myllerrykset eivät lopu. Ensimäistä kertaa Jyväskylässä pidettävä Konekilleri jää myös viimeiseksi. Vuoden päästä samalla paikalla on Agrotech Nordic -messut ja isäntänä häärää Killerin taustajoukkojen lisäksi saksalainen messujätti DLG.

Jyväskylän konemessut alkoivat torstaina odotetun hiljaisina. Väkeä oli kourallinen ja näyttelyosastot sopivat yhteen halliin ja ulkotiloihin.

Perjantaista ja lauantaista odotetaan torstaita vilkkaampia, niin ainakin messujen ennakkolippujen tilausten perusteella näyttää, toteaa Konekilleriä järjestävä Marko Toivakka 2 LM Corporatesta.

Varatoimitusjohtaja Lars Huf DLG:stä totesi videolinkin välityksellä, että saksalaiset ovat jo tovin miettineet Pohjolan messuille osallistumista ja nyt siihen avautuu väylä. Yhteistyö Konekillerin järjestäjien kanssa on sujunut.

DLG on saksalainen maatalousyhdistys ja 31 000 jäsenen kansainvälinen organisaatio, joka järjestää muun muassa Agritechnica- ja Eurotier-messut Saksan Hannoverissa. Yhteistyötä on moneen suuntaan, muun muassa Aasiaan. Järjestö perustettiin 135 vuotta sitten edistämään maatalousteknologian kehitystä.

Suomi on ensimmäinen yhteistyökohde Pohjoismaissa ja toimii tavallaan sillanrakentajana muualle Pohjolaan ja ehkä myös Baltian näyttelymarkkinoille.

Aloite yhteistyöstä tuli Suomesta. "Tapasin Hufin Saksassa ja siitä se alkoi", kertoo Henrik Kalliola 2 LM Corporatesta.

Saksalaiset tuovat mukanaan messuosaamista sekä myös tietoiskuja uusimmista innovaatioista.

Oheiselta videolta näet Konekillerin tunnelmia.

Lue lisää

Konekillerissä terveys edellä

"On ehdottomasti hyvä, että näyttely järjestetään, sillä ei maailma koronaan lopu" – Konekilleri käynnistyy torstaina

Konekillerin turvallisuuteen panostettu – maskisuositus kaikille

Konekilleri avautuu torstaina tiukoin koronarajoittein