Maatalous

Video: Varsinais-Suomessa rikotaan ennätyksiä – Oripäässä aloitellaan kevättöitä historiallisen aikaisin

Mittarissa 17 astetta lämmintä ja pelto kuivuu kovaa kyytiä. Näissä oloissa Antti Saarelaisen pellolla kokeiltiin äestämistä viime sunnuntaina.

Antti Saarelaisen pellolla Oripäässä tehtiin historiaa sunnuntaina 18. päivä huhtikuuta, kun äes kiinnitettiin traktorin perään ja suunnattiin pellolle. Näin aikaisin kevättöitä ei ole aikaisemmin aloiteltu. Kyse on tosin vasta kokeilusta, Saarelainen painottaa. Toden teolla aloitellaan viikon puoliväliin ennustettujen sateiden runsaudesta riippuen.

MT seuraa kasvukauden etenemistä. Tule mukaan seurantaan ja lähetä meille kuva tai video siitä, millainen meno pelloilla on. Muista liittää videon/kuvan mukaan seuraavat tiedot:

Millä paikkakunnalla ja milloin kuva/video on otettu,

Mitä kuvassa/videolla tapahtuu,

Keitä kuvassa/videolla,

Kuvan/videon ottajan nimi.

Kuvia ja videoita voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen maatalous@mt.fi

Lue lisää

"Jos sinulla on ruhtinaalliset 13 hehtaaria metsää, niin tervetuloa raportointiviidakkoon, säätelyn ja kyttäyksen kohteeksi."

Valkoposkihanhen siirto riistalajiksi taas esillä – "Riistalajina se olisi syötävissä, mutta poikkeuslupaa tarvittaisiin silti ampumiseen", pohti ministeri Mikkonen

Tutkijat ja hallinto vakuuttavat olevansa valmiita valkoposkihanhien tuloon – "Hanhien muuton suuntautuminen yllättäen mihin tahansa muualle Suomeen olisi kriisi"

Imatralta ja Salosta on löytynyt uusia lintuinfluenssatapauksia – molemmat korkeaa kuolleisuutta aiheuttavaa tyyppiä