Maatalous

S-ryhmä kannustaa: Nyt talkoisiin syömään kotimaista kesäkurpitsaa!

"Viljelijät ovat saamassa ennätyssadon, jonka täysimittaiseen hyödyntämiseen ei kesäkurpitsan tavallinen kulutus mitenkään riitä."
Markku Vuorikari
Kesäkurpitsa sopii grilliin – ja moneen muuhun tarkoitukseen.

S-ryhmä kannustaa asiakkaansa mukaan talkoisiin ostamaan ja syömään kotimaista kesäkurpitsaa.

"Viime viikkojen helteet ovat olleet kovin mieluisia Välimeren ilmastosta Suomeenkin kotiutuneelle kesäkurpitsalle. Viljelijät ovat saamassa siitä ennätyssadon, jonka täysimittaiseen hyödyntämiseen ei kesäkurpitsan tavallinen kulutus mitenkään riitä, myyntipäällikkö Minna Mikkilä S-ryhmän marketkaupan ketjuohjauksesta kertoo.

"Nyt toivomme kovasti, että kuluttajat tulisivat viljelijöiden ja kaupan avuksi ja lisäisivät talkoohengessä kesäkurpitsan syömistä", Mikkilä vetoaa.

S-ryhmässä nostatettiin muutama vuosi sitten kukkakaalin syöntiin samanlaista talkoohenkeä, hyvin tuloksin.

"Silloin syntyi hyvää pöhinää kukkakaalin ympärille, ja kauppa sai paljon kiitosta, kun lähdimme yhdessä tuottajien kanssa ratkomaan yllättävän suuren tarjonnan ongelmaa. Myös kesäkurpitsan kanssa tehtiin vastaavaa talkootyötä vuonna 2019", Mikkilä kertoo.

Mikkilä korostaa, että kesäkurpitsa on hyvin monipuolisesti käytettävä kasvis. Salaattien ja paistosten lisäksi se on herkullista myös grillattuna.

Lue lisää

Porsas-kiinankaalivokki

Sadonkorjuusalaatti

Lohi-kesäkurpitsalasagne

Juustoinen kesäkurpitsakeitto