Siipikarjanlihan kulutus jatkaa kasvuaan, sian ja naudan kulutus laskevat
Lihan kulutuksen kotimaisuusaste on alkuvuodesta ollut keskimäärin 84,3 prosenttia.
Broilerin tuotanto nousi viime vuoden tammi–toukokuuhun verrattuna kaksi prosenttia. Kuva: Rami MarjamäkiLihan kokonaiskulutus oli kotimaassa tammi–toukokuussa viime vuoden tasolla.
Siipikarjanlihan kulutus kasvoi viisi prosenttia verrattuna vuoden takaiseen aikaan, ilmenee Kantar TNS Agrin julkaisemista ennakkotiedoista.
Naudanlihan kulutus laski kaksi prosenttia. Sianlihaa kulutettiin puolestaan kolme prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Karitsanlihan käyttö oli 14 prosenttia vähäisempää verrattuna vuoden takaiseen ajankohtaan.
Lihan kulutuksen kotimaisuusaste on alkuvuodesta ollut keskimäärin 84,3 prosenttia.
Kotimaisuusaste on korkein siipikarjanlihalla, 87,2 prosenttia. Matalin se on karitsalla, 56,9 prosenttia.
Sianlihalla prosentti on 85,1 ja naudanlihalla 81,0 prosenttia.
Tammi–toukokuussa sianlihan tuotanto laski viime vuoden vastaavasta ajasta prosentilla. Lihasian teuraspaino laski viime vuodesta kaksi kiloa 90 kiloon.
Naudan teurasmäärä laski viime vuodesta neljä prosenttia. Hiehon teuraspaino oli kolme kiloa viimevuotista korkeampi. Sonnin ja lehmän suunnilleen viime vuoden tasolla.
Broilerin tuotanto nousi viime vuoden tammi–toukokuuhun verrattuna kaksi prosenttia. Kalkkunan viisi prosenttia.
Karitsanlihan tuotanto laski viime vuodesta 14 prosenttia.
Sianlihan vienti on kasvanut edelliseen vuoteen verrattuna ja tuonti hieman vähentynyt.
Naudanlihassa sekä vienti että tuonti ovat hiukan pienentyneet.
Siipikarjanlihalla sen sijaan on kasvua sekä viennissä että tuonnissa. Tuonnin kasvu on kuitenkin hyvin marginaalinen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

