Politiikka

Eero Heinäluoma painottaa SDP:n ja keskustan yhteistyön merkitystä hallitukselle: "Sopeutuminen hallituksen kakkospuolueeksi ja valtiovarain­ministeripuolueeksi vaatii uuden opettelua"

"Keskustan puheenjohtajan paluu valtiovarainministeriön johtoon voi olla se iso rytminmuutos", Heinäluoma kirjoittaa MT:n vieraskolumnissaan.
Jaana Kankaanpää
SDP:n europarlamentaarikko Eero Heinäluoma odottaa keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon siirtyvän lähiaikoina valtiovarainministeriksi.

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.) arvioi MT:n vieraskolumnissa, että hallituksen toiminta selkeytyy kunhan keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko (kesk.) siirtyy valtiovarainministerin paikalle.

"Keskustan vaikeuksien isona syynä taitaa olla uuden aseman opettelu. Keskusta ehti olla vuoden 1987 jälkeen kolmenkymmenenneljän vuoden ajanjaksolla vain kahdessa roolissa: joko pää­ministeripuolueena tai oppositiossa. Tuosta asetelmasta sopeutuminen hallituksen kakkospuolueeksi ja valtiovarain­ministeripuolueeksi vaatii uuden opettelua.

Keskustan puheenjohtajan paluu valtiovarainministeriön johtoon voi olla se iso rytminmuutos, jota keskusta itsekin näyttää kaipaavan. Ehtona kuitenkin on, että puheenjohtajan takana seisoo kohtuullisen yhtenäinen puolue, joka haluaa vaikuttaa maan asioiden hoitoon – hallituksesta käsin", Heinäluoma kirjoittaa.

Lue Heinäluoman vieraskolumni kokonaisuudessaan tästä.

Lue lisää

Saarikko sähköistää hallituksen tunnelmaa

Uutistausta: Toraisa punamulta teki paluun kehysriihessä, jossa hallitus oli lähellä hajota

Tasapainoisella ratkaisulla kohti tulevaa

Niinistön esittämä huoli hallituksen toiminnasta on asiantuntijan mukaan osin poikkeuksellista – "Kyllähän meillä on totuttu siihen, ettei presidentti puutu hallitusten toimintaan"