LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Politiikka

MTK aloittaa ensi vuonna ison jäsenhankintakampanjan — järjestöuudistuksen vaatimat sääntömuutokset marraskuun valtuuskunnan pöydällä

MTK:n johtokunta hyväksyi keskiviikkona ehdotuksen keskusliiton uusista säännöistä ja tuottajaliittojen mallisäännöistä.
Kari Salonen
MTK:n toiminnanjohtajan Antti Sahin mukaan järjestö tekee ensi vuonna ison harppauksen jäsenetujen parantamisessa.

MTK:n johtokunta hyväksyi keskiviikkona ehdotuksen keskusliiton uusista säännöistä ja tuottajaliittojen mallisäännöistä. Päätöksen niistä tekee MTK:n valtuuskunta marraskuussa.

Tuottajayhdistysten ja metsänhoitoyhdistysten mallisääntöjen käsittelyä jatketaan muun muassa metsävaltuuskunnan esittämien näkökulmien pohjalta.

"Yhdistysten mallisäännöistä päätöksen tekee johtokunta järjestöuudistuksen edetessä", MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi kertoo aikataulutuksesta.

Kipein kysymys MTK:n järjestöuudistuksessa on ollut jäsenmaksuperusteiden muuttaminen. Nykyisin jäsenmaksuja peritään eri puolilla maata ja eri yhdistyksissä hyvin erilaisin perustein. MTK:n valtuuskunta hyväksyi viime keväänä jäsenmaksumallin, joka koostuu omalle paikalliselle yhdistykselle jäävästä osuudesta ja yhteiseen edunvalvontaan kerättävästä edunvalvontamaksusta. Edunvalvontamaksussa on kaikille jäsenille samansuuruinen perusosa ja yritystoimintaperusteinen osa maataloudesta, metsätaloudesta ja muusta yritystoiminnasta. Tarkemmat euromääräiset jäsenmaksutasot päätetään myöhemmin.

MTK:n tavoittelee ensi vuonna jäsenmäärän selvää kasvua jäsenten etuja ja palveluita parantamalla.

"Kolmannes viljelijöistä ja metsänomistajista ei ole järjestön jäseniä. Käynnistämme ensi vuonna jäsenhankintakampanjan, jonka tavoitteena on saada heidät mukaan. Haluamme myös saada sellaiset jäsenet mukaan molempiin, jotka nykyisin ovat pelkästään tuottajayhdistyksen tai metsänhoitoyhdistyksen jäseniä", Sahi avaa kampanjan tavoitteita.

Olennainen osa jäsenhankintakampanjaa tulee olemaan jäsenpalvelujen ja etujen merkittävä parantaminen ja päivittäminen digiaikaan sopiviksi.

"Digipalveluissa olemme olleet takamatkalla. Tuottaja- ja metsänhoitoyhdistyksissä on vahva odotus, että tässä päästään modernimmalle tasolle."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MTK huolestui tuottajien maalittamisesta

"On selityksen paikka" — MTK ihmettelee, minne hävisivät ruokaviennin rahat Lintilän budjettiesityksestä

MTK:n jäsenmaksut nousevat 9 miljoonaan – tavoitteena parantaa jäsenpalvelua ja paikallista vaikuttamista