Hippoksen valtuuskunnassa kinasteltiin tulevaisuustyöstä - hallituksen ja puheenjohtajan epäluottamus vedettiin pois esityslistalta - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Hippoksen valtuuskunnassa kinasteltiin tulevaisuustyöstä - hallituksen ja puheenjohtajan epäluottamus vedettiin pois esityslistalta

Jos valtio ei lupaustensa mukaan maksa Veikkauksen tuotoista sovittua valtiontukea vuoden lopulla, raviradat päättivät yhteisvastuullisesti ottaa kesäratojen toimintatuen kontolleen.
Kaijaleena Runsten
Ajoittaisesta kinastelusta huolimatta äänestyksiä tarvittiin vain Kuninkuusravien järjestämisvuoroista.

Hippoksen valtuuskunnassa koettiin draamaa heti varsinaisen kokouksen aluksi. Valtuuskunnan jäsen Juha Wikman Loviisasta vaati ennalta Suomen Hippoksen hallituksen ja puheenjohtaja Juha Rehulan luottamusta arvioitavaksi valtuuskunnassa.

Nyt Wikman totesi kokouksen työjärjestystä hyväksyttäessä, että asia olisi pitänyt yhdistyslain mukaan lähettää jo kokouskutsun osana tiedoksi eikä vasta yksityiskohtaisessa esityslistassa.

Jos asia nyt käsitellään, sen päätös voidaan yhdistyslain vastaisena kiistää, hän paheksui ja veti epäluottamusasian pois työlistalta.

Kokousta johtanut valtuuskunnan puheenjohtaja Olavi Haanketo päätti näin ollen, että epäluottamusmittausta ei käsitellä.

Hallituksen vaali tapahtuu aina syksyn valtuuskunnassa. Juha Rehulan kahden vuoden kausi hallituksessa on siis katkolla marraskuussa ja hallitus jatkaa näillä näkymin siihen asti nykyisellään.

Epäluottamus kokouksessa oli kuultavissa. Osa valtuuskunnan jäsenistä esitti erittäin tiukkaa kritiikkiä asialistalla olevaa uutta strategiaa koskien. Kritiikki koski enemmänkin sitä, miten nykyisen strategian toteutumista on arvioitu kuin sitä, etteikö uutta strategiaa tarvittaisi.

Toisaalta Kuninkuusravien järjestelyvuoroista äänestys sujui mallikkaasti ja lopputulos oli aivan sama, mitä hallitus oli esittänyt.

Yksituumaisuutta valtuuskunta osoitti myös keskusteltaessa kesäratojen toimintatuesta.

Koska Veikkauksen tuotot ovat pudonneet, maa- ja metsätalousministeriö ei ole pystynyt osoittamaan kesäratojen toimintatukiin suunniteltua rahaa.

Valtuuskunnan jäseniltä pyydettiin ennalta suostumus järjestelyyn, että Hippos lainaa kesäradoille tuen määrän. Summa on yhteensä 1,5 miljoonaa euroa.

Laina raukeaa lokakuun lopussa ratojen rasitteeksi, jos maan hallitus ei ole lupauksensa mukaan korvannut Veikkauksen edunsaajille menetyksiä sen mukaan, mitä on luvattu.

Yksi rata ei uskaltanut vt. toimitusjohtaja Minna Mäenpään mukaan ottaa tätä riskiä.

Valtuuskunnan jäsen Paavo Koivurova teki esityksen yhteisvastuullisesta lainojen kannosta.

”Mikäli MMM ei tee myöntävää päätöstä ja osoita rahoitusta kesäratojen toimintatukiin, niin kaikki radat osallistuvat otettavan lainan takaisinmaksuun”, ponsi kuului.

Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Kokous Jyväskylän Laajavuoressa kesti yhteensä liki 7 tuntia.

Lue myös kokouksesta:

Suomen Hippoksen valtuuskunta "diskuteerasi" sovussa – ohjelma kilpailevien hevosten määrän nostamiseksi hyväksyttiin

Tässä ovat seuraavat Kuninkuusravipaikat: Kouvola 2023, Jyväskylä 2024 ja Oulu 2025

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rehula vastaa Jauhiaisen kritiikkiin Kuninkuusravien järjestämisvalinnoista: "Pitäisikö olla etukäteen määritellyt avoimet kriteerit? Pitäisi"

Lappeen Jauhiainen ei hyväksy ehdotusta Kuninkuusravien keskittämisestä – "ihmepeliä meitä vastaan"

Hipposväen maali liikkuu kauemmas

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video