Uutiset

Legenda Järvsöfaks on kuollut

Kaikkien aikojen kylmäverilegenda Järvsöfaks ehti 26 vuoden ikään. ME-ori ja kaikkien aikojen siitosori lopetettiin tänä aamuna.
Antti Savolainen
Nykyaikaisen kylmäveriraviurheilun voitokkain hevonen, Järvsöfaks, makaa mullan alla tarhassaan, nyt viereen haudataan sen voitokkain poika Hallsta Lotuskin. Jan-Olov Perssonin Järvsöfaks otti kuvassa yhteispohjoismaiset Olympiaravit haltuunsa Lahdessa keväällä 2006.

Aluperäinen suunnitelma oli lopettaa legenda torstaina, mutta Travronden-ravimedian uutisen mukaan oriin valmentaja, kuski ja omistaja Jan-Olov Persson kertoi, että tilanne kävi sietämättömäksi norjalaisen ravimedian vuodettua suunnitelman julkisuuteen. Oriin yleiskunto oli romahtanut viime aikoina, ja se voi huonosti - siitä seurauksena oli päädytty tällaiseen ratkaisuun. Uutisen vuotamisen jälkeen Persson ei kertomansa mukaan voinut enää viivytellä, ja Järvsöfaks siirtyi tänä aamuna Ruotsin aikaa 9:40 "vihreämmille laitumille".

Järvsöfaks on kaikkien aikojen nopein kylmäverinen 2005 Gävlessä tekemällään ME:llä 17,9. Se on myös kaikkien aikojen kylmäverisiitosori noin 1200 jälkeläisellään Ruotsissa ja Norjassa.

Pääset tästä Travrondenin uutiseen.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Odd Herakleskin tulossa - maailman parhaat kokoontuvat Mikkelissä?

Ecurie D. lähdössä rapakon taakse Åke Svanstedtille

Tiina Koskiselle kolmevuotiaana tähtirajan rikkonut kylmäverinen - ”Olenkohan aiemmin ajanut metriäkään kylmäverisellä?”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video