Uutiset

Legenda Järvsöfaks on kuollut

Kaikkien aikojen kylmäverilegenda Järvsöfaks ehti 26 vuoden ikään. ME-ori ja kaikkien aikojen siitosori lopetettiin tänä aamuna.
Antti Savolainen
Nykyaikaisen kylmäveriraviurheilun voitokkain hevonen, Järvsöfaks, makaa mullan alla tarhassaan, nyt viereen haudataan sen voitokkain poika Hallsta Lotuskin. Jan-Olov Perssonin Järvsöfaks otti kuvassa yhteispohjoismaiset Olympiaravit haltuunsa Lahdessa keväällä 2006.

Aluperäinen suunnitelma oli lopettaa legenda torstaina, mutta Travronden-ravimedian uutisen mukaan oriin valmentaja, kuski ja omistaja Jan-Olov Persson kertoi, että tilanne kävi sietämättömäksi norjalaisen ravimedian vuodettua suunnitelman julkisuuteen. Oriin yleiskunto oli romahtanut viime aikoina, ja se voi huonosti - siitä seurauksena oli päädytty tällaiseen ratkaisuun. Uutisen vuotamisen jälkeen Persson ei kertomansa mukaan voinut enää viivytellä, ja Järvsöfaks siirtyi tänä aamuna Ruotsin aikaa 9:40 "vihreämmille laitumille".

Järvsöfaks on kaikkien aikojen nopein kylmäverinen 2005 Gävlessä tekemällään ME:llä 17,9. Se on myös kaikkien aikojen kylmäverisiitosori noin 1200 jälkeläisellään Ruotsissa ja Norjassa.

Pääset tästä Travrondenin uutiseen.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viime vuonna kuollut kylmäverilegenda Järvsöfaks sai nimeään kantavan rahaston – pääomia kerätään

Kiireinen Jan-Olov Persson luottaa Olli Koivuseen – "Juhannus menee työn merkeissä. Kolmen päivän aikana meillä on 18 hevosta Ruotsissa startissa"

Odd Herakleskin tulossa - maailman parhaat kokoontuvat Mikkelissä?

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video