Uutiset

Välkyn Tuiskun kausi ohi

Suomenhevoseliitin osalta on saatu viime aikoina surullisia ja huonoja uutisia. Myös Korpilahdelta kantautuu negatiivista viestiä, kun superjuoksija ja suurmestari Välkyn Tuiskun kausi on loukkaantumisen vuoksi ohi.
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Kimmo Taipale tuulettaa Välkyn Tuiskun rattailla Lahden vuoden 2019 kuninkuuskisan mailin osamatkan voittoa. 13-vuotias ori ei osallistunut tämänvuotiseen seppelejahtiin.

Välkyn Tuiskun tuorein startti, Turun PM-kisa, ei sujunut toivotulla tavalla. Oriin valmentaja Kimmo Taipale kertoo, että lopun vaisuuteen löytyi selvä syy.

 

”Välkyn Tuisku tuntui vielä loppukaarteessa tosi hyvälle. Kun käänsin oriin selästä hyökkäykseen, se lähti etenemään aluksi hyvin. Sitten potku kuitenkin loppui, kun ori löi jalkaansa.”

 

Taipale jatkaa, että Välkyn Tuisku käytettiin kisan jälkeen klinikalla.

 

”Jalka turvotteli, mutta ei siinä onneksi isompaa vammaa ollut. Se on kuitenkin selvää, että kausi on nyt ohi. Keväällä palataan radoille.”

 

Välkyn Tuiskun vuosi 2020 oli katkonainen. Ori kilpaili vain kahdeksan kertaa. Kauden ainoa voitto osui rahakkaaseen paikkaan, kun Välkyn Tuisku vei nimiinsä PowerParkin Juhannusmailin. Täysosuma oli 25 000 euron arvoinen.

 

MT Ravit kävi hiljattain vierailulla Taipaleen tallilla Korpilahdella. Näet jakson tästä.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Norjalaishirmu heikoimmalle lähtöpaikalle juhannuksen Nordic Kingissä – suomalaiset voittivat rata-arvonnan

14-vuotias konkari Välkyn Tuisku valmis paluuseen - ”Ikä ei näy missään”

Uutisviikko minuutissa: kovia tallinvaihtouutisia ja "Stevien" uran loppusonaatti

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video