Uutiset

Kilpailupäällikkö Pekonen: "Eilisilta Kuopiossa tuskin vaikuttaa ensivuoden kilpailupäiviin"

Kuopion ravit maanantai-iltana eivät sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Suomen Hippoksen kilpailupäällikön Tuomo Pekosen mukaan ravien kulkua selvitetään, mutta ensi vuoden kilpailukalenteri tuskin muuttuu sen seurauksena.
Anu Leppänen
Kuopion raviurheilijoiden monivuotinen kuningatar Venice kurottaa kuvassa vuonna 2017 kotiradallaan kärkeen. Eilisiltana Kuopion ravien järjestelyissä oli melkoista turbulenssia.

Kuopion Magic Monday -raveissa tapahtui eilisiltana voitaneen sanoa kaikkea mahdollista epäonnekasta. Kaikeksi onneksi mitään kovin peruuttamatonta ei tapahtunut. Henkilöt ja hevoset selvisivät suurin piirtein ehjin nahoin, vaikka tilanteita tosiaan riitti.

Näin Hevosurheilun netti kuvaili eilisillan tapahtumia.

Vaikka tapahtumat olivat moninaiset, ja vaikka Kuopion ravien toiminta on ollut luupin alla viime viikkoina aiemminkin, ei Suomen Hippoksen kilpailupäälliikkö Tuomo Pekosen mukaan liene odotettavissa sanktioita esimerkiksi menetettyjen kilpailupäivien muodossa. Kuopion tuomariston toiminta joutui kyseenalaiseksi hiljan ns. Teemu Keskitalon SM-tapauksessa. Hänen ohjastamansa Fade To Black hylättiin amatööriohjastajien SM-liigan lähdössä Kuopiossa 25.9. murtautumisesta. Suomen Hippoksen valituslautakunta poisti kaikki tuomiot myöhemmin. Tästä saa sen kuvan, että Kuopion tuomaristo teki virheen, jonka seurauksena Keskitalo menetti amatööriohjastajien Suomen mestarin tittelin.

"En usko, että eiliset ravit vaikuttavat ensi vuoden kilpailukalenteriin", Tuomo Pekonen arvioi.

"Suomen Hippoksen hallitus on kilpailupäivät käytännössä jo hyväksynyt. Pitäisikö sen vaikuttaa - en tiedä. Näytti, että oikeastaan kaikki tapahtumat Kuopiossa eilen olivat onnettomia sattumia, olisiko niihin sitten voinut vaikuttaa etukäteen. Kuopio saa antaa selvityksen asiasta kyllä, ja käymme tämän heidän kanssaan läpi."

Kuopion raviradan toimitusjohtaja Marita Huttunen oli aamulla kiireinen selvitellessään eilisiä toimia.

"Tämän hetken tiedon mukaan ihmisillä ja hevosilla on kaikki hyvin, onneksi", Huttunen raportoi.

"Ainakaan mitään lisätietoa ei ole tullut tuosta eilisen jälkeen. Käymme henkilökunnan ja radan hallituksen kanssa läpi eilisen tapahtumat. Lähetysauton siivekkeiden akkujen latautumisen osalta olisi voitu tehdä koeajo ja siivekkeiden testaus jo aamulla jolloin olisi huomattu ongelma. Se asia olisi saatu korjattua helposti. Muihin asioihin ei tällä hetkellä hallussa olevan tiedon mukaan olisi voitu vaikuttaa etukäteen. Selvitämme traktorissa ilmenneen vian huolella, jotta tällaista vakavaa vahinkoa ei jatkossa pääse tapahtumaan."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravien ajotaparikkeiden tulkintaan tiukennuksia vuoden 2022 alusta Suomessa ja Ruotsissa – ohjastajia ja tuomareita perehdytetään loppuvuoden aikana muutoksiin.

Lahdessa testattiin avointa ilmoittautumista – ”Hevosia tuli melko samaan tahtiin kuin perinteisellä ilmoittamisella"

Jarmo Saarela elämänsä hommassa An-Dorran kärryillä: "Ei anneta Pekan hevosen lallatella keulassa"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video