Uutiset

Porokalla muutoksia tallissa hevospuolellakin

Markus Porokan talliin tuli lovi, kun valmennuksesta lähti kerralla neljä suomenhevosta. Reikää paikataan mm. lupaavilla lämminverisillä yksivuotiailla.
Ville Toivonen
Markus Porokalta lähti kerralla neljä suomenhevosta, mutta "kyllä meillä töitä riittää".

Markus Porokka menetti valmennuksestaan yhdessä hujauksessa Iikorin, 23,3, Koivikon Leevin 33,9 ja N.P.Turbon 26,7. Lisäksi Kidelli 34,5 lähti Liisa Puupposelle vesikävelytreeniin palatakseen myöhemmin takaisin. Talliin oli juuri saatu uusi työntekijä Erkki Lappi, mutta ei hätää! Töitä riittää kyllä, kun valmennuslistalla on nyt 19 hevosta, ja siinä ei ole luvussa mukana uusia yksivuotiaita lämminverisiä, joista Porokka pitää kovasti.

"Olen nyt innostunut vaihteeksi lämminveriurheilusta", Markus Porokka naurahtaa.

"Toki suomenhevosistakin edelleen, mutta meidän kaksi yksivuotiasta oritta tuntuvat nyt niin jänniltä, että vähän innostaa. Iikori teki vielä yhden upean nousun ja hyvän tilin parissa kaudessa. Nyt alkoi vaivata se jalka, jonka piti olla kaikkein tervein, ja ori lähti eläkepäiviä viettämään omistajalle. Koivikon Leevi ei oikein saanut asennetta päälle, vaikka kykyjä olisi, ja se siirtyi Roni Waarnan valmennukseen. N.P. Turbon ratti katosi viime startissa ihan täysin. Viikkoa aiemmin se oli ollut tosi hyvä ajaa, ja laukka meni kuskin piikkiin. Seinäjoella ruuna ei ollut ollenkaan tolkuissaan, ja katoksilla selvisi eläinlääkärin kanssa, että sillä oli rytmihäiriö. Se selittää aiempaakin käytöstä. N.P. Turbon raviura oli ainakin siinä, enkä tiedä, tuleeko muuta jatkoa? Se on nyt mietinnässä."

Kaksi yksivuotiasta lämminverioritta ovat kovasti Porokan mieleen.

"Oma kasvatti Boulder Titan (Conway Hall), Boulder Cannonin (13,8 ja 54282 euroa) täysveli, ja huutokaupasta ostettu Grainfield Zeus (i. Maharajah ja ee. huipputamma Rae Boko) ovat lupaavia. Ainakaan vielä ei kaduta mikään niihin liittyen. Molemmat osaavat jo mennä mukavasti. Suomenhevosistakin ollaan varmasti tietenkin edelleen kiinnostuneita, mutta tällä kertaa on toiveita taas myös lämpöisistä."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Team Kallellaan joutui luopumaan aarteestaan Koivikon Kallesta – ”Elämäni hevonen”, sanoo valmentaja Porokka

"Kolmenkympin tietämissä useimmat meistä alkavat kaivata takaisin synnyinseudulleen" – Erkki Lappi muutti Pohjois-Savoon

Soila Polso valmistautuu hevosenhoitajauransa ensimmäiseen E3-finaaliin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video