Uutiset

Veikkauksen Huikko varovaisen toiveikas Finlandian yhteiskierroksesta

Ruotsin 2021 ravien kilpailu- ja pelikalenteri ilmestyi jo, ja saimme siitä lukea, että Vermossa olisi Finlandia-ajon yhteydessä sunnuntaina 9. toukokuuta yhteispohjoismainen T75-kierros. Veikkauksessa ollaan varovaisen toiveikkaita asiasta.
Anu Leppänen
Vermossa on ajettu yhteispohjoismaisia T75-kierroksia. Toiminta on ollut tänä ja viime vuonna "telakalla", mutta ensi vuonna on taas mahdollisuuksia.

Historia tuntee jo pitkältä ajalta kansainvälistä pohjoismaista ravipelitoimintaa, mutta yhteispohjoismaiset kierrokset Suomessa ovat olleet tauolla 2019-2020 sääntöteknisistä syistä. Veikkaus ei ole saanut pelialaa valvovan poliisihallinnon ja sisäministeriön kanssa aikaiseksi toimivaa ratkaisua ulkomaisen pelin järjestämiseksi.

Finlandia-ajo järjestetään ensi keväänä kaksipäiväisenä tapahtumana kahdeksas ja yhdeksäs toukokuuta. Ruotsin kalenterista kävi tosiaan ilmi, että sunnuntain Finlandia-ajon päivälle olisi tarkoitus järjestää yhteispohjoismainen 75-kierros. Onnistuuko peli tälläkään kerralla?

"Olen varoivaisen toiveikas siitä, että peli saataisiin taas käyntiin näinkin päin", kertoo Veikkauksen muuttuvakertoimisen vedonlyönnin liiketoimintapäällikkö Petri Huikko.

"Mitenkään varmaa se ei vielä ole, mutta olen saanut sellaista viestiä, että se voisi olla mahdollista. Kun sääntöasiat saadaan kuntoon, tekninen puoli hoituu kyllä meillä ja Ruotsissakin ATG:n päädyssä. Ennen kuin säännöt ovat selvät ei teknisiä asioita kuitenkaan aleta selvittää."

Miltä ravipelaamisen ja kansainvälisen ravipelaamisen tulevaisuus näyttää?

"Ihan mielenkiintoisilta molemmat. Kansainvälinen yhteistyö on ensiarvoisen tärkeää. Se on tärkeää sekä huippu-urheilun että ravipelaamisen kehityksen kannalta. Toivottavasti päästään taas mahdollisimman pian kehittämään yhteispohjoismaista peliä. Se loisi uusia mahdollisuuksia takuulla myös kansainvälisen raviurheilemisen suunnalla. Molemmat tarvitsevat toisiaan."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tiede- ja kulttuuriministeri Kurvinen kannattaa Veikkauksen tuottojen siirtämistä valtion budjettiin – "Viime vuodet ovat osoittaneet, että tässä ollaan oudossa tilanteessa"

Erkka V. Lehtolan - mainettaan kovemman ravimiehen - teesit kisakatsomoihin iltapäivälle: "Tehdään historiaa!"

Viander: "Le Gros Bill aika hyvällä mallilla"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video